CANAH Hemp Ulei Canepa Capsule, Capsule 84buc
ULEI DE CANEPA ECO CANAH HEMP OIL 84 capsule
CU ULEI CANEPA PRESAT LA RECE!
Comentariu:
-Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa- cultivată).
-Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China.
-Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale.
-Prima utilizare terapeutică a cânepii documentată în literatura arabă se regăseşte în secolele VIII-IX, părţile plantei cele mai folosite în terapie fiind seminţele şi într-o mai mică măsură frunzele.
-Uleiul de cânepă este deosebit de bogat în acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi din familia omega.
-Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt consideraţi “grasimi sănătoase”, dar pentru că acesta nu îi poate produce singur, trebuie sa îi procure din alimentaţie.
-Majoritatea uleiurilor vegetale nu conţin raportul optim de Ω6 şi de Ω3 şi tind să promoveze acumularea de produşi intermediari care împiedică metabolismul acizilor graşi.
-Raportul dintre Ω6 şi Ω3 în uleiul de cânepă este de 3 la 1 respectiv, şi tocmai acesta este raportul recomandat şi confirmat de numeroase cercetări medicale.
-Din studiile întreprinse asupra raportului dintre omega ştim că în istoria evoluţiei omului raportul Ω6/ Ω3 era de 1-2/1. Azi în societăţile occidentale el este între 10-20/1.
-Într-un studiu de prevenire secundară a bolii cardiovasculare raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) era de 4/1 şi a condus la o diminuare cu 70% a mortalităţii totale.
-Raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) 4/1 părea a fi optim pentru funcţiile mentale, raportul Ω6/ Ω3 de 2-3/1 a diminuat inflamaţia la pacienţii cu artrită reumatoidă iar un raport de 5/1 a avut un efect benefic asupra pacienţilor cu astm, în timp ce un raport de 10/1 a avut consecinţe adverse.
-Concluzia acestor cercetări evidenţiază faptul că un raport scăzut al acizilor graşi Ω6/Ω3 este de dorit pentru a atenua complicaţiile bolilor cronice degenerative.
-În afară de Ω3 şi Ω6, uleiul de cânepă conţine şi familia de tocoferoli (vitamina E) care sunt antioxidanţi naturali.
-Uleiul de cânepă reprezintă un remediu de bază adică un aliment functional care prin natura sa poate optimiza reacţia sistemului imunitar pentru prevenirea bolilor.
-Ajută de asemenea în tratamentul patologiilor care depind de dezechilibre metabolice.
-Uleiul de cânepă poate fi considerat „vaccin” nutriţional iar introducându-l zilnic în dietă joaca rolul unui aliment protector.
-Are miros şi gust plăcut, asemanator celui de nuca şi poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, peştele sau poate fi combinat cu alte uleiuri utilizate în mod tradiţional.
-Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolilele de piele.
-Dintr-un studiu făcut aleatoriu orb, placebo controlat cu administrarea uleiului de cânepă timp de patru săptămâni la pacienţi afectaţi de dermatită atipică s-a înregistrat o ameliorare a simptomelor clinice ale bolii.
-Aceste rezultate ar părea să fie legate de raportul corect între acizii graşi esenţiali existent în acest ulei.
-La fel în cazul bolilor cardiovasculare, studiul efectuat aleatoriu dublu orb a înregistrat o scădere statistică importantă a nivelului hematic al trigliceridelor şi colesterolului după patru săptămâni de administrare de ulei din seminţe de cânepă.
-Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, în experienţa sa clinică de peste 15 ani în terapiile cu ulei de cânepă a obţinut rezultate strălucite în:
-Bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare;
-Dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
-Patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
-Afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
-Patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);
-Artroze şi artrite reumatoide;
-Convulsii;
-Perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
-Perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;
-În privinţa uleiului de cânepă, este importantă calitatea seminţelor, presarea la rece, păstrarea într-un mediu răcoros la întuneric pentru a se evita oxidarea şi râncezirea, aceste ultime inconveniente fiind evitate prin folosirea unor recipiente din sticlă de culoare închisă, violetă, menţinând recipientul într-un loc răcoros sau la frig, după deschidere.
-INDICATII:
-1) -PROBLEME CARDIOVASCULARE_
-Uleiul de cânepa poate juca un rol important în meţinerea sănătăţii cardiovasculare.
-Faptul că uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele şi niveul de colesterol a fost demonstrat de numeroase studii
-Acizii graşi Omega 3 sunt de asemenea eficienţi în micşorarea tensiunii arteriale şi în diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie în ateroscleroză.
-2) - ECHILIBRUL PIELII:
-Uleiul de cânepă furnizează acizii graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, având totodată proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriale.
-Numeroase studii clinice arată că acizii graşi esenţiali pot da rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii, de tipul eczeme, psoriasis, lupus şi colită ulceroasă.
-3) -ECHILIBRUL HORMONAL:
-Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine Acid Gamma-Linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei.
-Datorita profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.
-În plus, clorofila conţinută este bogată în magneziu şi extrem de folositoare organismului.
-4) -ANTIINFLAMATOR/ ANTIARTRITIC:
-Acizii graşi Omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor.
-Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).
-5) -SISTEMUL NERVOS:
-Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (care izolează celulele nervoase).
-La copii, omega 3 şi omega 6 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului.
-6) -SISTEMUL IMUNITAR:
-S-a descoperit că AGE îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar, ajută la reglarea bacteriilor intestinale şi cresc energia celulară necesară la eliminarea materialelor nefolositoare.
-COMPOZITIE:
-Fiecare capsula de 1000mg, contine ulei de canepa presat la rece nerafinat, intr-o capsula gelatinoasa
-PREZENTARE:
-Flacon cu 84 capsule
-MOD DE ADMINSTRARE:
-2-4 capsule/zi, de preferinta inainte de masa
Formă ambalare | Flacon |
---|---|
Continut | Capsule |
Cantitate | 84buc |