Dacia Plant Ceai De Anghinare, Ceai, 50gr
Dacia Plant Ceai De Anghinare, Ceai, 50gr
Descriere:
Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze mari, spinoase şi flori mari de culoare violacee şi formă globuloasă. Originară din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute în istoria umanităţii, ea traversând Egiptul Antic pentru a ajunge în Europa de Sud. Grecii şi romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei şi afecţiunilor urinare. În medicina tradiţională, frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietăţile coleretice şi diuretice.
Compozitie chimica:
Derivaţi cafeoil-chinici (acid clorogenic, cinarină), flavone (cinarozidă, scolimozidă, luteolină), lactone sescviterpenice (cinaropicrină, grosheimină, cinarotriol), inulină, compuşi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (β-sitosterol, stigmasterol), taninuri, mucilagii, pectine, aminoacizi,
glucide, enzime,etc.
Actiuni:
Indicatii:
Administrare:
Maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 2-3 căni pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Contraindicatii:
Litiază biliară, obstrucţie biliară, sarcină, alăptare, alergie la anghinare.
Precautii:
În caz de supradozare pot apărea: greţuri, diaree, nefrotoxicitate
Formă ambalare | Cutie |
---|---|
Continut | Ceai |
Cantitate | 50gr |