Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Dacia Plant Ceai De Obligeana, Ceai, 50gr

Descriere:

Obligeana face parte din familia Araceae, fiind o plantă erbacee, perenă, întålnită în locurile mlăştinoase sau pe marginea apelor curgătoare şi a bălţilor. Originară din India, a fost introdusă în Europa de-abia în secolul al XVI-lea, în prezent fiind răspåndită în aproape toate ţările. Medicina ayurvedică întrebuinţează planta în bolile de rinichi şi ficat, în reumatism şi pentru îmbunătăţirea memoriei. În China obligeana este utilizată pentru recuperarea pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale. În medicina tradiţională este recomandată în tratamentul tulburărilor psihice şi nervoase, cum ar fi: isteria, nevrozele anxioase şi depresive, psihozele, epilepsia. Se mai numeşte trestie mirositoare, crin de apă, buciumaş, papură roşie, spetează, spiribană, paporotnec, calmenă, etc. 
COMPOZITIE CHIMICA:
ulei volatil (alcătuit din azaronă, izoeugenol, shiobunonă, acoronă, acorenonă, acalamonă), amidon, rezine, taninuri, etc.

Actiuni:

Antispastic, tonic-amar, stimulent al secreţiilor gastro-intestinale, coleretic, eupeptic, sedativ, tonic nervos, îmbunătăţeşte memoria, uşor hipnotic, antiepileptic, revulsiv slab

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: anorexie de natură nervoasă, gastrite hipoacide, ulcer gastric hipoacid, colite şi enterocolite spastice, colici gastro-intestinale, dischinezie biliară, digestie lentă, tulburări de memorie şi atenţie, nevroze anxioase şi depresive, insomnii, epilepsie, distonii neuro-vegetative, se utilizează ca adjuvant în: reumatism

Administrare:

Intern:
Pulberea – planta se macină fin cu o råşniţă electrică. Se ia 1/4-1/2 linguriţă rasă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de10-15min., după care se înghite cu apă.
Maceratul la rece – se prepară dintr-o linguriţă cu pulbere adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Infuzia – se prepară dintr-o linguriţă cu pulbere adăugată la 250ml apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Decoctul – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se fierbe timp de 15min., după care se lasă la răcit, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2 căni cu decoct pe zi, cu 30min. înainte de mese. 
Extern:
In reumatism se aplică local sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încåt să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, copii mici, alergie la obligeană.

Precautii:

Peste dozele recomandate pot apărea stări puternice de greaţă, vomă şi senzaţii de ameţeală.

Reactii adverse: hiperaciditate gastrică 

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00005282
Formă ambalare Cutie
Continut Ceai
Cantitate 50gr

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Dacia Plant Ceai De Obligeana, Ceai, 50gr

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.