Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Dacia Plant Tinctura De Galbenele, Tinctura, 50ml

Descriere:

Gălbenelele fac parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, anuală, cu inflorescenţe terminale de culoare galben-portocaliu. Originară din Asia şi Europa de Sud, a fost introdusă în medicina tradiţională în secolul al XII-lea, în Europa Centrală şi zona mediteraneeană. Creşte pe långă ziduri, clădiri sau pe cåmpii, în grădini, pe marginea drumurilor sau a gardurilor. Se mai numeşte filimică, crăiţe, calce, căldăruşă, fetişcă, floare galbenă, flori oşeneşti, gălbenare, roşioară, ruginele, ruşuliţe, salomie, silinii, ståncuţă, etc.

Contine:

Saponozide (calendulozidele A-H), flavonoide (patuletină şi patulitrină), alcooli tritepenici (α şi β-amirenol, taraxasterol, calenduladiol, arnidiol), acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), steroli (sitosterol, stigmasterol), carotenoide (α şi β-caroten, licopină, luteină, violaxantină), cumarine (umbeliferonă, esculetol), compuşi poliinici (acid calendulic), acizi polifenolici (cafeic, clorogenic, vanilic, siringic), poliholozide, taninuri, substanţe amare, etc. 

Actiuni:

Cicatrizant, antiinflamator, antispastic, coleretic, hipolipemiant, emenagog, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral, antitrichomonazic, calmează durerile menstruale, antiseptic.

Indicatii:


Se utilizează ca adjuvant în: gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, dischinezii biliare, colecistită, enterocolită, dismenoree. Se utilizează ca adjuvant în: eczeme, hemoroizi, acnee, înţepături de insecte.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, alergie la gălbenele.

Mod de admnistrare:

Se ia, de regulă, cåte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
In eczeme se fac spălături locale cu soluţia diluată, care se obţine prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar); în hemoroizi şi înţepături de insecte se aplică local comprese cu soluţie diluată, care se obţine după modul prezentat anterior; în acnee se şterge tenul cu o compresă cu tinctură, de 2-3 ori pe zi. 

Precautii:

în cazul alergiei la această tinctură se aplică cu prudenţă

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00005246
Formă ambalare Sticla
Continut Tinctura
Cantitate 50ml

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Dacia Plant Tinctura De Galbenele

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.