Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Citiţi cu atenţie întregul prospect deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament se poate elibera şi fără prescripţie medicală pentru ca dumneavoastră să vă trataţi o afecţiune uşoară fără ajutorul medicului. Totuşi, pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să utilizaţi medicamentul Pulmex Baby cu atenţie.
• Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi întrebaţi medicul sau farmacistul.
• Dacă simptomele nu dispar sau se înrăutăţesc după 5 zile este necesar consult medical.
în acest prospect găsiţi:
1. Ce este Pulmex Baby şi pentru ce se utilizează
2. înainte să utilizaţi Pulmex Baby
3. Cum se utilizează Pulmex Baby
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Pulmex Baby
Pulmex Baby, unguent
Substanţele active sunt: ulei volatil de rozmarin 5 g, ulei volatil de eucalipt 5 g, balsam de Peru sintetic 6 g. Excipienţi: Carbomer 974 P, hidroxid de sodiu 30%, polisorbat 20, apă purificată.
1. Ce este Pulmex Baby şi pentru ce se utilizează?
100 g unguent conţin ulei volatil de rozmarin 5 g, ulei volatil de eucalipt 5 g, balsam de Peru sintetic 6 g. Pulmex Baby se prezintă sub formă de unguent. Ambalaj: Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent.
Grupă farmacoterapeutică:
Medicamente pentru tratamentul tusei, alte preparate.
PulmexBaby are efecte decongestionante, expectorante şi antiseptice.
Indicaţii terapeutice
Unguentul Pulmex Baby este util ca tratament adjuvant, uşurând respiraţia în infecţiile uşoare ale tractului respirator superior sau inferior cu simptome de nas înfundat, tuse, frisoane.
2. Înainte să utilizaţi Pulmex Baby Nu utilizaţi Pulmex Baby
Pulmex Baby nu trebuie folosit la persoanele cu alergie la oricare din excipienţii unguentului. Ca şi pentru alte produse care conţin aceste substanţe, PulmexBaby nu se foloseşte la pacienţii care au avut convulsii.
Produsul nu se administrează la nivelul feţei sau în regiunea nazală.
Aveţi grijă deosebită cu Pulmex Baby
Unguentul Pulmex Baby nu trebuie utilizat la copiii sub 6 luni. Administrarea produsului la nivelul feţei sau în regiunea nazală la copii până la vârsta de 7 ani, poate determina spasm glotic sau bronşic până la simptome asemănătoare astmului bronşic sau chiar insuficienţă respiratorie şi moarte prin asfixie. Pulmex Baby nu se administrează la nivelul plăgilor sau a leziunilor produse prin arsură. Se va evita administrarea la nivelul mucoaselor. în cazul administrării accidentale la nivelul mucoasei conjunctivale sau a altei mucoase, zona respectivă trebuie spălată cu apă rece. A nu se administra pe cale orală. Pentru informaţii suplimentare în privinţa utilizării produsului adresaţi-vă medicului.
Puteţi să utilizaţi PulmexBaby împreună cu alte medicamente?
Nu au fost raportate interacţiuni medicamentoase pentru Pulmex Baby.
întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament împreună cu Pulmex Baby.
Sarcina şi alăptarea
Nu este cazul.
Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce utilizaţi PulmexBaby?
Nu este cazul.
3. Cum se utilizează Pulmex Baby
Produsul este recomandat sugarilor peste 6 luni si copiilor până la 7 ani.
Doza recomandată este de 2 aplicaţii/zi, de preferat înainte de culcare. Se aplică o cantitate mică de unguent în regiunea superioară şi medie a spatelui şi pieptului. Se masează uşor şi se acoperă cu îmbrăcăminte uscată şi caldă. PulmexBaby nu este gras, nu pătează hainele. Datorită prezenţei balsamului de Peru în compoziţia produsului acesta nu trebuie administrat mai mult de o săptămână.
Dacă aţi utilizat mai mult unguent Pulmex Baby decât ar trebui
Au fost raportate cazuri de supradozaj cu camfor (component natural al uleiului de rozmarin) în special la copii, după ad¬ministrare orală, cutanată sau nazală. Supradozajul cu camfor sau ulei de eucalipt poate provoca greaţă, vomă, colici, cefalee, ameţeli, senzaţie de căldură, dificultăţi de respiraţie, delir, convulsii, depresia SNC şi comă. în aceste cazuri trebuie administrat tratamentul uzual de urgenţă (cărbune activ, laxativ salin sau spălaturi gastrice în caz de administrare orală) şi eventual, sunt necesare alte măsuri de urgenţă; de aceea adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. 
Dacă aţi uitat să utilizaţi Pulmex Baby
Chiar dacă aţi omis să administraţi o doză, nu compensaţi prin a administra o doză în plus. Administraţi următoarele doze, în mod obişnuit.
4. Reacţii adverse posibile
Au fost raportate cazuri foarte rare de înroşiri şi erupţii la nivelul pielii. Dacă apar aceste simptome întrerupeţi tratamentul cu Pulmex Baby şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Balsamul de Peru determină frecvent apariţia alergiilor de contact (urticarie, ulceraţii bucale aftoide recurente, edem Quincke, purpură difuză). Pot să apară fotodermatoze, reacţii fototoxice. în cazul administrării externe a unor cantităţi mari de balsam de Peru pot să apară afecţiuni renale (albuminurie, pielite sau necroză la nivelul duetelor renale).
Informaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră dacă observaţi orice efect nedorit despre care credeţi că s-ar datora folosirii unguentului Pulmex Baby.
5. Cum se păstrează Pulmex Baby
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30 °C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Cum puteţi afla mai multe despre Pulmex Baby?
În acest prospect nu sunt prezentate toate informaţiile despre acest produs. Dacă după citirea prospectului mai aveţi întrebări sau dacă aveţi nelămuriri, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Producătorul
Novartis Consumer Health GmbH, Germania
Deţinătorul APP
Novartis Consumer Health GmbH Zielstattstrasse 40,81379 München, Germania
Data ultimei verificări a prospectului
Decembrie 2006.
NOVARTIS
RO 139298.897057

 

Specificatii

Formă ambalare Tub
Continut Unguent
Cantitate 20g
Cod produs 00001653

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Pulmex Baby Unguent, Unguent, 20g

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.