Cumpara produse Eau Thermale Avene de minimum 45 lei in perioada 3 septembrie – 31 octombrie si poti castiga unul din premiile Eau Thermale Avene pe http://myavene.eau-thermale-avene.ro/ 

Mai multe vizualizări

Redoxon Vitamina C 1g Portocala Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 30buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie
Un comprimat efervescent conţine acid ascorbic 1000 mg şi excipienţi: zaharoză, acid tartric, hidrogenocarbonat de sodiu, clorură de sodiu, zaharină sodică, apocarotenal 1% CWS (P-apo-8\'- carotenal = E160 e), riboflavină, aromă de portocale 55588/AP*, aromă de mandarine 84279-B**.
Conţine ulei volatil de portocale, arome identice cu cea naturală (butirat de etil) şi maltodextrină. **Conţine arome naturale, maltodextrină şi gumă arabică.
Grupa farmacoterapeutică: vitamine, acid ascorbic
Indicaţii terapeutice
Tratamentul deficienţelor de vitamina C.
Contraindicaţii
Hipersensibilitate la acid ascorbic sau la oricare dintre excipienţii produsului. Tulburări de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoză, anemie şi deroblastică). Litiază renală oxalică (la doze mai mari de 1 g acid ascorbic pe zi).
Precauţii
Datorită unui efect uşor stimulant se recomandă ca vitamina C să nu fie administrată seara înainte de culcare.
Interacţiuni
Acidul ascorbic în doze mai mari de 2 g acid ascorbic pe zi poate interfera testele biologice de determinare a creatininemiei, glicemiei, creatininuriei, acidului uric, fosfatului anorganic şi glicozuriei. La asemenea doze pot apărea şi rezultate fals-negative la testele de depistare a hemoragiei oculte în materiile fecale.
în general, metodele chimice bazate pe reacţii de culoare pot fi afectate. Acidul ascorbic poate determina creşterea absorbţiei fierului şi a aluminiului din tractul gastro-intestinal.
Atenţionări speciale
Redoxon conţine zaharoză - 1619,5 mg. De aceea, administrarea Redoxon nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţa ereditară la galactoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactază, sucrază - isomaltază.
După administrarea de doze mari de vitamina C (4 g pe zi) la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază s-au observat cazuri izolate de hemoliză (uneori severă); la aceşti pacienţi trebuie evitată administrarea acidului ascorbic în doze mai mari decåt cele recomandate.
în cazul predispoziţiei de apariţie a calculilor renali, excesul de vitamina C presupune un risc crescut de dezvoltare a calculilor de oxalat de calciu.
în cazul urolitiazei recurente se recomandă ca pacienţii să nu depăşească o doză zilnică de 100-200 mg vitamina C.
La pacienţii cu insuficenţă renală severă sau în stadiul terminal (aflaţi sub dializă), dozele zilnice trebuie să fie mai mici de 50- 100 mg vitamina C, deoarece există riscul creşterii a oxalaţilor în sånge şi de formare de cristale de oxalat în rinichi. La pacienţii cu insuficienţă renală severă se recomandă preparate farmaceutice cu doze mai mici de acid ascorbic. Pacienţii care urmează un regim alimentar cu restricţie de sodiu, trebuie să ţină seamă de conţinutul în sodiu (un comprimat efervescent Redoxon conţine hidrogenocarbonat de sodiu 1000 mg şi clorură de sodiu 20 mg) al Redoxon.
Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Sarcină şi alăptarea
Studiile la animale nu au evidenţiat efecte teratogene sau mutagene. Deoarece datele clinice sunt insuficiente, medicamentul se poate administra în timpul sarcinii şi alăptării numai dacă este absolut necesar.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Vitamina C nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Doza recomandată la adulţi este 1000 mg acid ascorbic (un comprimat efervescent Redoxon) pe zi pană la dispariţia simptomelor.
Durata tratamentului trebuie stabilită de către medic. Dacă sunt necesare doze mai mici, sunt disponibile preparate cu cantităţi mai mici de vitamina C.
Pentru informaţii suplimentare în privinţa dozelor şi a modului de administrare precum şi a duratei tratamentului, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Reacţii adverse
Vitamina C este în general bine tolerată. La doze mari (peste 1 g acid ascorbic pe zi) la unii pacienţi pot să apară tulburări digestive (senzaţie de arsură epigastrică, diaree) sau urinare (formarea calculilor de uraţi, cistina şi/sau oxalaţi) precum şi episoade de hemoliză (la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază).
Izolat s-au observat reacţii de hipersensibilitate cutanate şi respiratorii.
Supradozaj
La administrarea a mai mult de 3 g acid ascorbic s-a observat ocazional, diaree osmotică temporară (cu simptome abdominale specifice); aceasta apare aproape invariabil la doze > 10 g.
Se recomandă întreruperea tratamentului şi dacă este necesar tratament simptomatic.

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original - pentru tuburile de aluminiu

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original - pentru tuburile de polipropilenă. A nu se lasa la îndemåna copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 10 comprimate efervescente g
Cutie cu un tub din polipropilenă a 10 comprimate efervescente. 

Producător
Bayer Sånte Familiale, Franţa
Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
Bayer S.R.L
Bd. Poligrafiei nr. 3A, sect. 1, Bucureşti, Romånia
Data ultimei verificări a prospectului
Decembrie 2005

 

Specificatii

CodCAS Nu
Cod produs 00001256
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate Efervescente
Cantitate 30buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Redoxon Vitamina C 1g Portocala Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 30buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.