Solaris Faina Integrala De Mei, Faina, 500gr
Solaris Faina Integrala De Mei, Faina, 500gr
Descriere:
Meiul este o alta cereala pentru cei care sufera de boala celiaca deoarece nu contine gluten.Este foarte pretuit de naturisti, iar medicul american Paavo Airola il descrie ca pe “cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment minunat si complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon, simplu e digerat si care nu provoaca gaze sau fermentari in stomac.
Meiul este bogat in siliciu, care este vital pentru sanatatea parului, a pielii, a dintilor si a unghiilor. Lipsa acestui mineral poate duce la deformarea tesutului conjunctiv.Si deoarece meiul nu este nicioadat procesat foarte mult, acesta pastreaza toate substantele nutritive esentiale. Varietatea de mei cea mai cunoscuta este sorgul. Aceasta cereala ar trebui folosita pe scara mai larga. Se foloseste foarte bine pentru ingrosarea supelor si a fierturilor si pentru prepararea painii.
Principalii constituenti cunoscuti: lipide, protide, acizi aminati indispensabili; acid salicilic; fosfor; magneziu; fier; vitamina A.
Proprietati:
- nutritiv
- revitalizant
- echilibrant nervos
Indicatii:
- Astenie fizica si intelectuala, convalescente
- Sarcina
Consoderat vreme indelungata ca avand importanta alimentara comparabila cu a graului, meiul este cultivat in estul Europei si constituie un aliment de baza pentru numeroase popoare.
Mod de preparare:
Ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Mamaliga din mei:
Ingrediente: 100g faina de mei, 500ml apa
Se prepara la fel ca mamaliga din porumb. Faina de mei se pune in apa la foc mic. Se acopera si se amesteca periodic timp de 20 minute.
Lipie din mei
Ingrediente: 200g faina de mei, ulei, sare
Faina din mei se combina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se lasa 2 ore, dupa care se framanta bine timp de 5 minute. Se pune in tava cu ulei la cuptor timp de 30 minute, Din acelasi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm care se coc pe o tabla incinsa sau se prajesc in ulei.
Formă ambalare | Punga |
---|---|
Continut | Faina |
Cantitate | 500gr |