Solaris Fasole Alba Marunta, Fasole, 500gr
Solaris Fasole Alba Marunta, Fasole, 500gr
Descriere:
Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o planta leguminoasa agatatoare anuala care este originara din America. Fasolea se cultiva atat in zone cu climat mai racoros, cat si in cele cu climat mai cald. Planta are nevoie de soluri saline. De la fasole se pot consuma atat pastaia tanara cat si bobul uscat.
Tara de origine : China
Actiune terapeutica :
Fasolea este un aliment energetic ce actioneaza ca tonic general al organismului, de aceea ea este recomandata in special in anotimpurile reci. Fasolea are de asemenea actiune tonica la nivelul sistemului nervos si muscular.
Mod de preparare : Sugestie de preparare:
Fasole batuta (Faculuita): Ingrediente: 500g fasole alba marunta Solaris, o ceapa mica, 1 morcov potrivit, cateva felii de telina, o albitura potrivita, usturoi dupa gust.
Fasolea se fierbe conform modului de preparare, schimband apa de doua-trei ori.
In ultima apa curata se adauga o ceapa, morcovul si albitura.
Cand fasolea a fiert, zarzavatulurile se scot si se pot folosi la altceva.
Fasolea se scurge si se paseaza cu mixerul sau prin sita, adaugandu-se din zeama in care a fiert, pana se obtine consistenta dorita. Se adauga sare, piper, usturoi si cateva linguri de ulei si se omogenizeaza.
Valori nutrititonale/100 g :
Calorii : 332 kcal ;
Proteine : 19,2 g ;
Lipide : 1,8 g ;
Carbohidrati : 61,5 g ;
Fibre : 4,3 g.
Continut : Fasolea uscata este bogata in proteine si fibre vegetale si are un continut bogat in potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitamine din complexul B si vitamina C.
Cantitate : 500 gr.
Formă ambalare | Punga |
---|---|
Continut | Fasole |
Cantitate | 500gr |