CATEGORII

Ulei din samburi de caise presat la rece, Ulei, 50 ml

9.46
9,46 lei
Disponibilitate:Epuizat din stoc
Cod produs 00010384
Descriere

INGREDIENTE: ulei din sâmburi de caise (Prunus armeniaca)100% natural.

Se obţine prin presarea la rece a sâmburilor de caise. Este scăzut în grăsimi saturate, conţine aproximativ: 55.0-70.0% acid oleic (Omega-9), 22.0-35.0% acid linoleic (Omega-6), şi mai puţin de 1% acid alfa linolenic (Omega-3)

Componenţi principali: acid palmitic, acid palmitoleic,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid arahidic, acid eicosenoic.

Uleiul de caise este recomandat pentru pielea sensibilă, uscată sau prematur îmbătrânită, oferă protecţie împotriva razelor solare. Întârzie apariţia efectelor îmbătrânirii. Regenerează şi revitalizează pielea oferindu-i fermitate, înlătură ridurile. Are efect de întărire a sistemului imunitar. Acţionează ca un calmant înainte de culcare. Ajută la circulaţia sângelui, stimulează activitatea inimii. Curăţă vasele de sânge, ameliorează simptomele varicelor. Echilibrează sistemul digestiv, ajută la buna funcţionare a glandei tiroide. Intern: 5-10 picături /zi

 Ulei din SÂMBURI DE CAISE (Prunus armeniaca)

             Caisul este un pom fructifer originar din nordul şi vestul Chinei, Asia Centrală, adus de romani în Anatolia și Europa, Câmpia Ungară fiind regiunea tradiţională pentru cultivarea caisului, care în perioada ocupaţiei otomane a fost extinsă, astfel că în secolul al XIX-lea  era cultivat şi în Spania şi Italia. Regiunea Malatya din Turcia este cea mai mare producătoare de caise. În prezent caisul este cultivat pe toate continentele cu climă potrivită.

            Caisul are frunze ovale cu marginile rotunjite, flori formate din cinci petale du culoare albă sau roz, al cărui fructe sunt rotund-ovale de culoare galben-portocalie, uneori roşiatică pe partea expusă la soare, cu pulpă cărnoasă, aromată şi zemoasă în interiorul căreia se găseşte un singur sâmbure.

            Sâmburii de caise conţin amigdalină, substanţă care dă un gust puternic şi amărui. Consumat în cantitate mare şi pe o perioadă lungă de timp poate fi toxică, printre efecte enumerându-se: durerea de cap, setea, greaţa, insomnia etc. Sâmburii pot fi folosiţi în: gemul de caise, în biscuiţi (ex. Biscuiţii amaretti de origine italiană), la lichior (ex. Amaretto) sau se consumă ca atare în jur de 8 sâmburi pe zi. Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obţinem ulei cu vascozitate medie şi miros specific, bogat în Omega 6 şi 9, fitosteroli, vitamine (A, C, E, B17) şi minerale (fier, magneziu etc.). Mulţumită proprietăţilor remarcabile ale acestui ulei, se recomandă atât pentru uz inten cât şi extern.

            Proprietăţi terapeutice: antiinflamator, anticancerigen, antioxidant, calmant, emolient,  hidratant, nutritiv, revitalizant etc.

            Uz intern:

-        adjuvant în tratarea cancerului de sân, colon, etc.; conform studiilor efectuate, Vitamina B17 (amigdalina) previne formarea  celulelor canceroase;

-        previne litiaza biliară;

-        adjuvant în hipertensiune arterială;

-        stimulează activitatea inimii;

-        contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide;

-        îmbunătăţeşte memoria;

-        îmbunătăţeşte circulaţia periferică, ajută în cazul mâinilor şi picioarelor reci;

            Uz extern:

-        se absoarbe uşor şi este recomdat pentru toate tipurile de ten;

-        hrăneşte tenul sensibil şi uscat;

-        util în caz de: acnee, ten iritat, în inflamaţiile pielii sau eczeme;

-        previne îmbătrânirea pielii şi reduce ridurile;

-        hrăneşte şi protejează pielea deshidratată;

-        redă luminozitatea tenului matur;

-        hidratează şi revitalizează tenul obosit;

-        îmbunătăţeşte aspectul pielii afectate de celulită;

-        dă fermitate şi elasticitate pielii;

-        recomandat pentru îngrijirea părului vopsit, deteriorat, lipsit de strălucire;

-        previne căderea părului şi combate mătreaţa.

Specificatii
Mai multe informatii
Formă ambalare Sticla
Continut Ulei
Cantitate 50 ml
Recenzii

Scrieti propria recenzie

Recenzie la: Ulei din samburi de caise presat la rece, Ulei, 50 ml