Coșul tău este gol acum!
Descriere
Dacia Plant Tinctura De Lemn Dulce, Tinctura, 50ml
Descriere:
Lemnul dulce face parte din familia Fabaceae, fiind un subarbust peren, cu frunze alterne, lipicioase şi flori roşii sau violete. Originar din Europa Centrală, planta s-a extins în toată Europa, Asia şi nordul Africii. La noi creşte în păduri umede sau pe soluri nisipoase, în apropierea râurilor. Numele ştiinţific al plantei ”Glycyrrhiza?provine din greaca veche, însemnând ” rădăcina dulce?. În China, Grecia Antică şi Egipt era utilizat pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi a bolilor de stomac. Se mai numeşte ciorâng, firuţă, iarbă dulce, reglisă, rădăcină dulce, unghia-găii, etc
Contine:
Saponine triterpenice (glicirizina, acid liquiritic, acid glabric), flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), izoflavone (glabridina), chalcone (izoliquiritozida), cumarine (umbeliferonă, herniarină, licumarină), fitosteroli (β-sitosterol), poliholozide, zaharuri (glucoză, zaharoză), rezine, proteine, substanţe minerale, etc.
Actiuni:
Expectorant şi emolient, antiulceros, cicatrizant, antispastic, antiinflamator de tip cortizonic şi mineralocorticoid, estrogenic, analgezic, bacteriostatic, imunostimulent, laxativ sau purgativ (în funcţie de doză), diuretic, antiseptic.
Indicatii:
Se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni bronhopulmonare (bronşite, laringite, traheo-bronşite), gastrite hiperacide, ulcer gastric şi duodenal, artrită reumatoidă, boala Addison, tulburări menstruale (amenoree, hipomenoree, dismenoree), hipoplazie mamară, constipaţie.
Se utilizează ca adjuvant în: dermatite seboreice, înţepături de insecte, eritem solar.
Contraindicatii:
Cancer de sân, cancere genitale la femei, sarcină, alăptare, alergie la lemn dulce.
Precautii:
La pacienţii cu hipertensiune arterială se administrează numai cu recomandarea medicului.
Nu se asociază cu corticosteroizi.
Efecte adverse:
Pot apărea greţuri, vărsături, hipertensiune arterială.
Mod de admnistrare:
Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
In dermatite seboreice se şterge tenul cu o compresă cu tinctură, de 2-3 ori pe zi;
In cazul înţepăturilor de insecte se aplică local comprese cu soluţia diluată, care se obţine prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar);
In eritem solar se realizează badijonaj cu tinctură de lemn dulce (care se poate asocia cu tinctură de coada şoricelului pentru creşterea eficenţei terapeutice).
Informații suplimentare
Greutate | 0,5 kg |
---|---|
Formă ambalare | |
Continut | Tinctura |
Cantitate | 50ml |