Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

FLEXODON®A este un protector al cartilajului care conţine două săruri: glucozaminosulfat şi condroitinsulfat într-o singură tabletă. O tabletă conţine 400 mg glucozaminosulfat şi 200 mg condroitinsulfat. Pentru satisfacerea necesarului zilnic este nevoie, în medie, de 2-3 tablete. Ambele componente au fost testate clinic şi prezintă beneficii fără echivoc, având capacitatea de a reda şi menţine morfologia şi funcţionarea normală a cartilajelor articulare. Când se folosesc în combinaţie, fiecare dintre componentele sale potenţează şi completează eficacitatea celeilalte.
Deteriorarea cartilajului duce la o amortizare şi flexibilitate articulară deficiente, care dau naştere la fricţiuni ale suprafeţelor articulare.
Capacitatea redusă de regenerare a cartilajului se datorează în principal capacităţii reduse a condrocitelor (celule cartilaginoase) de a sintetiza matricea cartilaginoasă (substanţa în care se află celulele cartilaginoase) în cantităţi suficiente şi cu calităţi fizico-chimice corespunzătoare. Odată cu vârsta scade de asemenea numărul dondrocitelor funcţionale. Este redusă circulaţia sângelui care ar trebui să furnizeze o cantitate suficienta de elemente constitutive (glucozaminoglicani) la nivelul cartilajului articular.
Multe dintre aceste procese pot fi încetinite consumând alimente sănătoase, menţinând o greutate corporală normală, făcând exerciţii fizice şi luând zilnic cantităţi suficiente de substanţe de bază necesare pentru menţinerea integrităţii structurale şi funcţionale a cartilajului articular.
Cum acţionează FLEXODON®A?
Glucozaminosulfatul sporeşte semnificativ sinteza condrocitară a glucozaminoglicanilor şi a colagenului, creşte sinteza acidului hialuronic, care lubrifiază capetele articulare şi păstrează netede suprafeţele cartilajului.
Condroitinsulfatul măreşte de asemenea capacitatea de sinteză a celulelor cartilaginoase pentru glucozaminoglicani. Pe de altă parte, datorită structurii lungi a lanţului, inhibă enzimele degradative ale cartilajului.
Datorită acestor caracteristici, combinaţia de glucozamină şi condroitină ajută la refacerea şi menţinerea structurii şi funcţiei normale a cartilajului articular.
Câte pastile de FLEXODON®A se pot lua pe zi?
În studiile clinice cu administrare de elemente constitutive de glucozaminoglicani (glucozamino sulfat şi condroitinsulfat), doza zilnică între 1200 şi 1500 mg a dat rezultatele cele mai bune. Astfel, doza zilnică de 400 - 600 mg de condroitinsulfat a fost eficientă pentru ameliorarea simptomelor. FLEXODON®A conţine ambele principii active: 400 mg de glucozaminosulfat şi 200 mg de condroi¬tinsulfat. Astfel, se poate scădea cantitatea din fiecare, rămânând însă suficientă pentru satisfacerea completă a nevoilor zilnice. Doza recomandată este de 2-3 tablete pe zi; adică toată cantitatea pe care o veţi lua va fi de: 1200-1800 mg glucozaminoglicani şi 400-600 mg de condroitinsulfat.
Cum să administraţi tabletele?
Trebuie să luaţi FLEXODON®A de 2-3 ori pe zi, de preferinţă în timpul mesei sau după masă. Înghiţiţi întreaga tabletă cu un pahar cu apă. Dacă nu puteţi înghiţi tableta sfărâmaţi-o, înghiţind-o apoi cu apă.
Ce se întâmplă dacă nu iau o doză?
Dacă uitaţi să vă luaţi tableta de FLEXODON®A, data viitoare luaţi doza obişnuită, adică o tabletă. Faptul că uitaţi să luaţi o tabletă, nu va diminua eficienţa FLEXODON®A.
Se poate administra FLEXODON®A în combinaţie cu alte medicamente?
Nu se cunosc interacţiuni între componentele din FLEXODON®A şi alte medicamente.
Totuşi, dacă trebuie să luaţi alte medicamente (antihipertensive, antidiabetice, medicamente pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, stimulenţi cardiaci, medicamente pentru scăderea colesterolului) pentru o perioadă mai lungă de timp, întrebaţi medicul înainte de a lua FLEXODON®A.
Se poate administra în timpul sarcinii?
Ca şi în cazul oricărui alt medicament femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să consulte medicul înainte de utilizare.
Există persoane care nu au voie să ia FLEXODON®A?
Dacă ştiţi că sunteţi sensibil la glucozamină sau condroitină sau la orice altă substanţă din compoziţia tabletei (citiţi cu atenţie datele privind compoziţia) nu luaţi FLEXODON*A.
Când voi vedea beneficiile?
Spre deosebire de analgezice care atenuează doar temporar durerea, FLEXODON®A oferă confortul articular pe termen lung, ajutând la îmbunătăţirea structurii şi funcţiei articulaţiilor şi cartilajului. Procesul de refacere a structurii cartilajului şi implicit a funcţiei acestuia, variază de la caz la caz. Oricum, după administrarea zilnică, puteţi observa modificări la patru - opt săptămâni. Pentru un beneficiu maxim, trebuie să urmaţi întocmai instrucţiunile de administrare.

Instrucţiuni de administrare 

flexodon®a

Etapa de început (primele 60 de zile) 

Etapa de întreţinere (după 60 de zile) 

2-3 tablete zilnic, la masă 

1-3 tablete zilnic, la masă în funcţie de necesităţile individuale 

Vă rugăm să aveţi răbdare şi să respectaţi regimul - refacerea cartilajului şi integritatea articulară reprezintă beneficii pe termen lung.
Acest regim poate fi schimbat la recomandarea medicului.
Compoziţia
 
0 tabletă conţine: glucozaminosulfat 400 mg, condroitinsulfat-sare de sodiu 200 mg. Alte ingre¬diente-. amidon de orez, dextroză, celuloză, gumă arabică, dioxid de siliciu şi stearat de magneziu.
Valoarea nutriţională şi energetică
100 g produs conţin: 11,6 g carbohidraţi asimilabili; 1,3 g grăsime. La 100 g produs corespund 57,9 kcal (242,5 kj).
Atenţie
A nu se lua FLEXODONRA, dacă folia în care se află este deteriorată!
A nu se lua FLEXODONRA mai târziu de data înscrisă pe ambalaj!
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
Păstrare
A se păstra în locuri uscate, la temperatura camerei.
Termen de valabilitate
24 de luni.
Prezentare
Cutii conţinând 36 şi 60 tablete.
Produs de
Swiss Caps AG. Elveţia
Importator unic
Seder Import-Export S.r.l.

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00001308
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 30buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Flexodon A Comprimate, Comprimate, 30buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.