Mai multe vizualizări

Nurofen Express Forte Capsule Moi , Capsule Moi , 20buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 4515/2012/01-02-03-04-05-06 Anexa1 Prospect PROSPECT INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi Ibuprofen Pentru utilizare la adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vårsta de 12 ani şi peste)

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală.

 

Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Nurofen Express Forte cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate. - Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. - Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. - Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc: - după 3 zile la copii și adolescenţi între 12 și 18 ani - după 3 zile în cazul febrei şi după 4 zile de tratare a durerii la adulţi. - Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Nurofen Express Forte şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să luaţi Nurofen Express Forte

3. Cum să luaţi Nurofen Express Forte

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nurofen Express Forte

 6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE NUROFEN EXPRESS FORTE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Ibuprofen aparţine unui grup de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente asigură o ameliorare a durerii şi febrei prin modificarea modului în care organismul răspunde la acestea. Nurofen Express Forte se utilizează la adulţi şi și copii și adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vårsta de 12 ani şi peste) pentru tratamentul simptomatic al: • durerilor uşoare pånă la moderate, cum sunt durerile de cap, durerile menstruale, durerile dentare • febrei şi durerii asociate cu răceala obişnuită.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI NUROFEN EXPRESS FORTE Nu luaţi Nurofen Express Forte dacă

sunteţi alergic la ibuprofen, ponceau 4R (E124) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

• aţi prezentat vreodată dificultăţi la respiraţie, astm bronşic, umflare, urticarii sau v-a curs nasul după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente asemănătoare pentru tratamentul durerii (AINS).

• aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade de) ulcer sau hemoragie gastric(ă)/duodenal(ă) (ulcer peptic).

• aţi avut hemoragie sau perforaţie gastrointestinală atunci cånd aţi luat AINS (medicamente antiinflamatorii nesteroidiene)

• aveţi afecţiuni de formare a sångelui de cauză necunoscută

• aveţi o tendinţă de sångerare (hemoragie) necontrolată sau afecţiuni de coagulare a sångelui • aveţi insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă.

• sunteţi în ultimele trei luni de sarcină (vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”).

 • prezentaţi o stare gravă de deshidratare (provocată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide).

• aveţi hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active.

Nu se administrează adolescenţilor cu o greutate corporală sub 40 kg sau copiilor cu vårsta sub 12 ani. Aveţi grijă deosebită cånd utilizaţi

Nurofen Express Forte dacă:

• aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă de ţesut conjunctiv (afecţiuni ale sistemului imunitar care provoacă dureri de articulaţii, erupţii trecătoare pe piele şi febră).

• aveţi o afecţiune ereditară de formare a sångelui (porfirie intermitentă acută) sau probleme de coagulare a sångelui.

• aveţi sau aţi avut vreodată o boală a intestinelor (colită ulcerativă sau boală Crohn).

• aţi avut vreodată tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă.

• aveţi afectată (redusă) funcţia rinichilor.

• aveţi probleme cu ficatul.

• vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală majoră.

• aveţi sau aţi avut astm bronşic sau boală alergică, deoarece pot apărea dificultăţi la respiraţie.

• aveţi febra fånului, polipi nazali sau afecţiuni respiratorii obstructive cronice, deoarece există un risc crescut de reacţii alergice. Reacţiile alergice se pot prezenta sub forma unor crize de astm bronşic (aşa numitul astm bronşic indus de analgezice), umflare a pielii (edem Quincke) sau o erupţie trecătoare pe piele.

• luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de ulceraţie sau de hemoragie, cum sunt corticosteroizi administraţi oral, medicamente pentru subţierea sångelui (cum este warfarina), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie) sau anti-agregante plachetare cum este acidul acetilsalicilic.

Alte atenţionări

• Utilizarea prelungită de medicamente pentru tratamentul durerilor de cap poate duce la înrăutăţirea acestora. Dacă vi se întåmplă sau suspectaţi această situaţie, trebuie să încetaţi să luaţi Nurofen Express Forteşi să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

 • Medicamentele precum Nurofen Express Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari şi în cazul tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (care este la copii și adolescenţi 3 zile şi la adulţi 3 zile pentru febră şi 4 zile pentru durere).

 • Dacă aveţi probleme ale inimii, dacă aţi avut accident vascular cerebral sau dacă credeți că aţi putea prezenta riscuri din aceste puncte de vedere (de exemplu dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului sau dacă sunteţi fumător), trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

 • Trebuie să evitaţi să luaţi Nurofen Express Forte dacă aveţi vărsat de vånt (varicelă).

 

Specificatii

CodCAS W65692007
Cod produs 00002875
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate Filmate
Cantitate 20buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Nurofen Express Forte Capsule Moi , Capsule Moi , 20buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.