Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie
100 g cremă conţin piroxicam 3 g şi excipienţi: mentol, etanol 96%, alcool cetostearilic emulgator tip A, propilenglicol, oct\'ildodecanol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată.
Grupa farmacoterapeutică: produse topice pentru dureri articulare şi musculare, antiinflamatoare neste-roidiene.
Indicaţii terapeutice
Piroxicam cremă este indicat în tratamentul:
- afecţiunilor inflamatorii extraarticulare (mialgii, tendinite, tenosinovite, lombalgii acute fără compresie medulară, epicondilite;
- osteoartritelor, periartritelor, poliartrită reumatoidă.
Piroxicam cremă se poate utiliza şi în tratamentul simptomatic al afecţiunilor musculo-articulare traumatice(întinderi, contuzii, entorse, luxaţii).
Contraindicaţii
Piroxicam cremă este contraindicat în următoarele cazuri:
- hipersensibilitate la piroxicam, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipienţii produsului;
- leziuni cutanate cum sunt dermatite supurative, eczeme, leziuni infectate, arsuri, plăgi;
- copii sub 15 ani
Precauţii
Pacienţii cu astm bronşic. rinită alergică, polipoză nazală şi sinuzită cronică prezintă un risc crescut de reacţii alergice la acidul acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroidiene.
Piroxicam cremă nu trebuie aplicat la nivelul mucoaselor şi ochilor. în caz de aplicare accidentală se recomandă spălarea cu apă din abundenţă.
Se recomandă evitarea administrării sub pansament ocluziv. în cazul apariţiei de reacţii la locul administrării, tratamentul trebuie întrerupt imediat.
Interacţiuni
În cazul în care Piroxicam cremă este utilizat conform recomandărilor, absorbţia sistemică fiind mică, interacţiunile medicamentoase semnalate pentru forma orală sunt puţin probabile.
Atenţionări speciale
Piroxicam cremă se administrează cu prudenţă la pacienţii:
- cu afecţiuni gastro-intestinale, cum sunt iritaţii şi hemoragii digestive;
- cu afecţiuni cardiace, renale şi tulburări de coagulare;
- deshidrataţi, hipovolemici sau hipotensivi, datorită riscului potenţial de creştere a toxicităţii renale. Sarcina şi alăptarea
La om, nu s-au semnalat efecte malformative. Cu toate acestea, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare pentru a confirma absenţa oricărui risc.
Administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (inhibitoare de ciclooxigenază) în trimestrul III de sarcină poate întârzia travaliul; de asemenea, prezintă risc potenţial de toxicitate cardiopulmonară la făt (hipertensiune pulmonară cu închiderea prematură a canalului arterial şi disfuncţie renală, mergând până la insuficienţă renală cu oligohidramnios În trimestrele I şi II de sarcină folosirea piroxicamului, ca şi a altor antiinflamatoare nesteroidiene, trebuie făcută cu prudenţă şi numai după evaluarea raportului risc potenţial fetal/beneficiu terapeutic matern, în ultimul trimestru de sarcină piroxicamul este contraindicat.
Antiinflamatoarele nesteroidiene se excretă în lapte, de aceea este contraindicată administrarea de Piroxicam cremă la femeile care alăptează.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Piroxicam cremă nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Dacă nu se recomandă altfel, la nivelul suprafeţei dureroase se aplică 0,5 -1 g cremă (aproximativ 3-4 cm) de 3-4 ori pe zi (preferabil după o baie caldă) şi se masează uşor.
Nu se recomandă aplicarea unui pansament ocluziv.
Durata tratamentului depinde de tipul afecţiunii şi de evoluţia clinică.
Dacă după 2 săptămâni de la începerea terapiei simptomatologia nu se ameliorează, pacientul trebuie să se adreseze medicului care va reevalua tratamentul.
Reacţii adverse
Piroxicam cremă poate determina reacţii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene. în timpul tratamentului cu Piroxicam cremă pot să apară reacţii cutanate: alergic- erupţii cutanate, prurit, eritem, reacţii de fotosensibilizare;
-hiperpigmentare.
Aplicarea de Piroxicam cremă pe suprafeţe întinse, timp îndelungat, sub pansament ocluziv sau pe leziunicutanate poate produce reacţii adverse sistemice, în funcţie de cantitatea de piroxicam absorbită: dureriepigastrice, hemaţurie (accentuată de administrarea concomitentă a unui anticoagulant oral), ameţeli, vedere înceţoşată. In plus, poate să apară retenţie hidrosalină manifestată prin edeme. În cazul apariţiei reacţiilor adverse, tratamentul trebuie întrerupt, şi, cât mai curând posibil, zona pe care afost aplicată crema va fi spălată cu săpun şi apă caldă.
Supradozaj
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu Piroxicam cremă.
Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor
Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 35 g cremă.
Producător
Antibiotice SA, România
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, laşi, 707410, Români
Data ultimei verificări a prospectului
Mai 2004

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00001175
Formă ambalare Tub
Continut Crema
Cantitate 35g

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Piroxicam 3% Crema, Crema, 35g

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.