Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie
Un g gel oftalmic conţine carbomer 980 2 mg şi excipienţi: cetrimid, sorbitol, hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile.
Grupa farmacoterapeutică: alte oftalmologice; diverse
Indicaţii terapeutice
Tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secreţie lacrimală insuficientă), cu rol de substituent al secreţiei lacrimale.
Contraindicaţii
Hipersensibilitate cunoscută la carbomer 980, sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
Precauţii
În cazul în care se constată apariţia iritaţiei locale persistente, administrarea gelului oftalmic trebuie întreruptă. În această situaţie se recomandă un examen oftalmologic.
Interacţiuni
Nu se cunosc.
Vidisic poate prelungi timpul de contact al medicamentelor aplicate topic la nivel ocular. Dacă acesta este utilizat alături de alte picături oftalmice, trebuie lăsat un interval de 5 minute între administrări. Dacă Vidisic este utilizat alături de un unguent oftalmic trebuie lăsat un interval de 15 minute între administrări. Vidisic va fi administrat întotdeauna ultimul.
Atenţionări speciale
În timpul tratamentului, purtătorii de lentile de contact le vor înlătura înainte de administrarea Vidisic şi vor aştepta minim 15 minute înainte de reinserare.
Sarcina şi alăptarea
Nu sunt disponibile date clinice referitoare la siguranţa administrarii Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării. Datele preclinice sugerează că riscul utilizării Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării este foarte scăzut. Ca regulă de bază, acest medicament se va utiliza în timpul sarcinii sau alăptării numai după evaluarea de către medic a raportului beneficiu matern/risc potenţial la făt/sugar.
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
După administrarea în sacul conjunctival acest medicament poate produce tulburarea vederii pentru câteva minute. De aceea, pacienţii vor fi sfătuiţi să nu conducă autovehicule sau să folosească utilaje în acest interval de timp.
Doze şi mod de administrare
Tratamentul sindromului de ochi uscat necesită stabilirea dozelor specifice fiecărui pacient. În funcţie de severitatea şi intensitatea simptomelor, se instilează în sacul conjunctival o picătură de 3-5 ori pe zi şi cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare.
Este bine să vă adresaţi unui oftalmolog în timpul utilizării Vidisic, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată sau permanent.
Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe.
Reacţii adverse
În cazuri rare s-au semnalat reacţii de intoleranţă. Vidisic conţine cetrimid cu rol de conservant, care la utilizare frecventă sau pe o perioadă îndelungată poate cauza iritaţie oculară (arsuri, înroşire, senzaţia de corp străin) şi poate afecta epiteliul corneean. De aceea, pentru tratamentul de lungă durată al keratoconjunctivitei uscate cronice se vor alege produse medicamentoase fără conservanţi.
Supradozaj
Supradozajul ocular sau ingerarea accidentală nu prezintă relevanţă clinică. De aceea, nu sunt necesare măsuri de urgenţă; la nevoie se instituie tratament simptomatic.
Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A se utiliza în maxim 6 săptămâni de la prima deschidere a tubului.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu cu vârf aplicator din PEÎD a 10 g gel oftalmic.
Producător
Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH, Germania
Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă
Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH,
(subsidiară a companiei Bausch&Lomb),
Brunsbütteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germania
Data ultimei verificări a prospectului
Ianuarie 2006

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00003079
Formă ambalare Cutie
Continut Gel
Cantitate 10g

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Vidisic Gel, Gel, 10g

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.