CATEGORII

Termeni şi condiţii

Prin Termeni și condiții se înțeleg condițiile de vânzare a produselor din cadrul magazinului online www.medicamente24.ro.

 

Folosirea acestui site, respectiv înregistrarea unei comenzi, implică: acceptarea de către Dumneavoastră a termenilor și condițiilor, acceptarea de către Dumneavoastră a utilizării adresei de poștă electronică (e-mail) ca tehnică de comunicație la distanță. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor. Ne asumăm dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare prealabilă. Sunteți de acord și acceptați ca, fără nici o notificare prealabilă, putem șterge sau adăuga orice informație pe site sau întrerupe orice activitate pe site, iar în cazul în care se fac referiri la alte site-uri nu garantăm și/sau confirmăm sub nici o formă tipul de informație pe care îl veți găsi pe aceste site-uri.

 

Datele obținute de la  Dumneavoastră  vor fi folosite în următoarele scopuri

- livrarea produselor/serviciilor comandate și facturarea acestora;

- pentru a lua legătura cu Dumneavoastră;

- trimiterea de buletine informative periodice (Newsletter) - cu aprobarea Dumneavoastră.

 

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și sunt comunicate numai  parteneriilor contractuali care asigură serviciile de curierat.

 

S.C. HYGEA S.R.L. va prelucra datele cu caracter personal pe perioada existenței contului persoanei vizate. Datele Dumneavoastră sunt destinate utilizării de către S.C. HYGEA S.R.L. în scopurile menționate mai sus și nu vor fi dezvăluite terților. Prin abonarea la newsletter, persoana vizată iși dă acordul să primească oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing prin e-mail de la S.C. HYGEA S.R.L. În cazul în care persoana vizată nu dorește să primească oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing prin e-mail de la S.C. HYGEA S.R.L. nu va bifa căsuța  de abonare la newsletter. S.C. HYGEA S.R.L. garantează confidențialitatea datelor personale ale tuturor celor care completează formularul menționat mai sus.

 

S.C. HYGEA S.R.L.  poate dezvălui datele cu caracter personal către terți  numai dacă acest lucru este cerut de lege.

 

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la adresa contact@medicamente24.ro.

 

Magazinul online www.medicamente24.ro este specializat în comercializarea produselor parafarmaceutice, cosmetice, produse destinate bebelusilor si copiilor, produse naturiste pentru care nu este necesară eliberarea de prescripții medicale, către orice persoană fizică, română sau străină, care a implinit vârsta de 18 ani, ce acționează în alte scopuri decât cele ale activității sale comerciale sau profesionale. Pentru fiecare dintre produsele postate pe site-ul menționat, S.C. HYGEA S.R.L. se obligă să afișeze toate caracteristicile esențiale ale acestora, care să permită cumpărătorului o identificare, comparare și o alegere corectă. S.C. HYGEA S.R.L. iși rezervă dreptul de a modifica fără preaviz caracteristicile produselor afișate. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate, în orice mod (culoare, aspect, etc). Produsele comercializate respectă legislația română în vigoare. S.C. HYGEA S.R.L. nu poate fi considerată responsabilă pentru utilizarea necorespunzatoare a produselor comandate.

 

Termenul de valabilitate al produselor comercializate de către S.C. HYGEA S.R.L., prin intermediul magazinului online www.medicamente24.ro, este cel dat și inscripționat de către producător pe ambalaj.

 

Pentru a cumpăra produse din cadrul magazinului online www.medicamente24.ro, va trebui să acceptați termenii și condițiile prezente, să vă creați un cont și apoi să comandați produsul/produsele dorite, prin parcurgerea pașilor descriși pe site.

 

În vederea creării contului, Dumneavoastră sunteți de acord să furnizați informații reale, corecte, actuale și complete așa cum sunt acestea specificate pe site și sunteți de acord să furnizați aceste informații corect și complet. În situația în care considerăm, ca această obligație nu este respectată de către Dumneavoastră, ne rezervăm dreptul să vă blocăm accesul, pe perioadă determinată sau nedeterminată, la utilizarea serviciului fără nici o notificare prealabilă. Dupa ce ați trimis comanda, veți primi un mesaj de confirmare a comezii (care cuprinde confirmarea comenzii Dumneavoastră, a prețurilor produselor comandate și a tarifelor de livrare precum și alte detalii privind livrarea) pe adresa de e-mail comunicată.

 

Prețurile afișate pe www.medicamente24.ro sunt exprimate în RON, și includ TVA. Facturarea se face la prețurile afișate în momentul înregistrării comenzii, cu excepția eventualelor greșeli sau modificări ale TVA. Factura va cuprinde și tariful de livrare.

 

S.C. HYGEA S.R.L. nu poate fi responsabilă pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forță majoră.

 

Reclamațiile Dumneavoastră privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteți transmite pe adresa de e-mail contact@medicamente24.ro, acestea fiind prelucrate în cel mai scurt timp de către operatorii noștri.

 

 

Returnarea produselor. Datorită specificului domeniului de activitate şi a legislatiei în vigoare, produsele achiziţionate de pe site-ul www.medicamente24.ro pot fi returnate. Excepţie fac cazurile în care produsele livrate nu corespund comenzii efectuate şi confirmate. În această situaţie sunteţi obligat să anunţaţi prin email sau telefonic neconcordanţa şi vi se va restitui integral contravaloarea produselor livrate. 
Termenul în care puteti solicita returnarea produsului este de 10 zile lucrătoare de la primirea acestuia. Condiţia pentru care un produs să poată fi returnat, este integritatea ambalajului şi a produsului expediat (HYGEA SRL comercializează produse de uz personal, fapt pentru care constatarea eventualelor defecte / neconcordanțe se va realiza de către client exclusiv prin inspecţie vizuală detaliată la primirea coletului). Dacă în cursul inspecţiei vizuale se constată eventuale defecte ce vor fi reclamate, clientul este obligat să nu utilizeze produsul în scopul în care acesta a fost achiziţionat, urmând a fi returnat în ambalajul original împreună cu factura fiscală. Este obligatorie returnarea facturii fiscale. Returnarea contravalorii se realizează după îndeplinirea tuturor procedurilor legale.


Legislația aplicabilă este Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic Ordonanța Guvernului nr 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță și Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță, Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

 

Conținutul acestui portal constituie proprietatea S.C. HYGEA S.R.L. și este protejat de legile copyright-ului. Mărcile de înregistrare, mărcile de servicii, denumirile comerciale, logo-urile și produsele prezentate pe acest portal sunt proprietatea firmelor respective și sunt protejate de legile în vigoare. Informația prezentată pe acest portal poate fi folosită doar pentru folosul Dumneavoastră personal și noncomercial. Nu este permisă nici un fel de modificare sau altă reproducere a conținutului. Acesta nu poate fi copiat sau utilizat în nici un alt mod.

 

Orice litigiu apărut între clienți și S.C. HYGEA S.R.L. se va rezolva pe cale amiabilă. În cazul în care părțile nu au reușit să soluționeze litigiul pe cale amiabilă, acesta se va soluționa de instanțele judecătorești competente.

 

Accesul și utilizarea site-ului www.medicamente24.ro se face sub autoritatea regulilor menționate mai sus. Utilizarea site-ului, logarea și accesul la servicii presupun implicit acceptarea acestor termeni și conditii, cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

 

 

Conform Ordonanței nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumparare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului".

În situația menționată mai sus, Dumneavoastră veți returna, în termenul prevăzut mai sus, produsul cumpărat în ambalajul original, fără să prezinte nici o urmă de deteriorare sau uzură. Cheltuielile de expediție vor fi suportate de Dumneavoastră. Potrivit dispozițiilor art. 10 lit c) din O.G. nr. 130/2000, produsele parafarmaceutice livrate nu pot face obiectul denunțării unilaterale a contractului, întrucat, prin natura lor, se pot degrada ori deteriora rapid. Produsele trebuie returnate în ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale în care au fost livrate produsele comandate înseamnă că sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare și că produsele sunt cele comandate și corespund cerințelor Dumneavoastră.

Modul de contactare şi detaliile necesare identificării noastre se regăsesc în paginile Despre Noi și Contactați-ne.

 

S.C. HYGEA S.R.L. se obligă să restituie clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de maxim 30 de zile de la data denunțării de către Dumneavoastră a contractului.

 

Declinarea răspunderii:

Toate informaţiile din acest site sunt publicate cu scop informativ şi nu se pot substitui sfaturilor sau prescripţiilor medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat. Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Trebuie să citiţi cu atenţie tot prospectul. Dacă aveţi sau credeţi că aveţi probleme cu sănătatea sau sunteţi bolnav, adresaţi-vă de urgenţă medicului Dumneavoastră. Informaţiile şi sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de către Ministerul Sănătăţii şi de către celelalte organisme abilitate şi nu au intenţia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boală.

 

Nu ne asumăm răspunderea asupra conținutului prospectelor publicate. Am dorit să prezentăm prospectele produselor ca atare, fără nici o modificare de conținut. Dacă totuși identificați neconcordanțe între produs și prospectul acestuia sau greșeli ale prospectelor vă suntem recunoscători dacă ne scrieți la adresa contact@medicamente24.ro.

 

Scopul magazinului online www.medicamente24.ro este de a vă prezenta în scop informaţional produsele naturiste, parafarmaceutice, nutriţionale, de igienă personală şi cele colaterale acestora, pentru interesele şi educaţia Dumneavoastră. 

 

S.C. HYGEA S.R.L. nu va fi responsabilă pentru pagubele sau problemele care apar din accesarea sau incapacitatea de a accesa acest site, sau din încrederea în orice informaţie oferită aici. S.C. HYGEA S.R.L. îşi declină orice responsabilitate pentru pagube directe, indirecte, ocazionale, importante, punitive sau de alt gen, pentru ocazii pierdute, profit pierdut, sau pagube şi pierderi de alt gen. Aceasta limitare include şi pagube provocate de orice viruşi care pot afecta calculatorul dumneavoastră.

 

Orice legături cu alte site-uri de Internet sunt oferite ca un avantaj. S.C. HYGEA S.R.L. nu are nici un fel de responsabilitate sau control asupra conţinutului sau operării unor asemenea site-uri şi nu va fi responsabilă de nici un fel de pagube sau accidente care apar din conţinutul sau operarea acestora. 

 

Informatii personale
Magazinul medicamente24.ro si furnizorii sai nu isi asuma raspunderea pentru nici o pierdere de date sau informatii rezultate din intarzieri, comenzi neonorate sau care nu ajung la destinatar, cauzate de evenimente care nu sunt sub controlul medicamente24.ro, al furnizorilor sai sau prin erori de omisie din partea utilizatorului.

Prin accesarea site-ului iti dai acordul preluarii informatiilor si utilizarii lor strict de catre magazinul medicamente24.ro in scopuri de informare, vanzari si marketing.

Modalitate de colectare a informatiilor personale:

Direct de la dvs. telefonic sau online prin completarea formularului de comanda sau de creare a unui cont pe site-ul medicamente24.ro.

Scopul utilizarii datelor cu caracter personal:

- A-ti procesa comenzile si cererile tale;
- A-ti confirma detalii legate de comenzi si livrarea produselor;
- A-ti oferi produsele;
- A te contacta prin posta / e-mail / telefon, in legatura cu produsele noastre;
- A-ti transmite de oferte, mesaje publicitare si de marketing;
- In vederea alocarii sau oferirii recompenselor si reducerilor;
- Pentru a te inscrie in programe de fidelizare.

Drepturile utilizatorilor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt reglementate prin Legea nr. 676/2001 cu privire la utilizarea datelor cu caracter personal de catre site-urile de internet. Amintim dreptul la informare, dreptul la acces la date si dreptul de interventie.

Pentru exercitarea acestor drepturi te rugam sa ne contactezi la adresa contact@medicamente24.ro.

Cu stimă,

S.C. HYGEA S.R.L