Mai multe vizualizări

Acid Acetilsalicilic 100 mg Comprimate, Comprimate, 30buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

COMPOZIŢIE

Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 100 mg şi excipienţi: gluconat de calciu, amidon de porumb, Macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, amidon de cartofi, stearat de magneziu.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ
Antiagregante plachetare, exclusiv heparină.

INDICAŢII TERAPEUTICE

-     Profilaxia recidivei infarctului miocardic.

-     Tratamentul infarctului miocardic acut.

-     Tratamentul anginei pectorale instabile.

-     Pentru menţinerea revascularizării după angioplastie şi bypass coronarian.

-     Profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii şi a infarctului cerebral.

Comprimatele care conţin doze mici de acid acetilsalicilic nu sunt potrivite pentru folosirea în scop analgezic, antipiretic şi antiinflamator (aceste acţiuni apar la doze mai mari).

CONTRAINDICAŢII

-     Hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre excipienţii produsului.

-     Intoleranţa la antiinflamatoarele nesteroidiene.

-     Diateze hemoragice.

-     Ulcer gastric sau duodenal în evoluţie.

-     Ultimul trimestru de sarcina.

PRECAUŢII

Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenţă în următoarele situaţii clinice:

-    pacienţi cu teren alergic; în caz de astm bronşic şi alte brohopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinită alergică, polipi nazali, reacţii alergice la alte medicamente, tratamentul se face sub supraveghere medicală;

-    episoade de ulcer gastro-duodenal activ în ante­cedente;

-    afecţiuni cu risc hemoragie, meno- metroragii;

-    insuficienţă cardiacă necompensată;

-    deficit congenital de glucozo-fosfat-dehidrogenază.

INTERACŢIUNI

Asocierea următoarelor medicamente cu acidul acetil­salicilic (chiar în dozele mici folosite ca antiagregante plachetare) impune prudenţă sau este contraindicată:

-   anticoagulante orale, heparine, ticlopidină şi alte antiagregante plachetare, streptokinază şi alte trombo- litice, pentoxifilină; deoarece creşte riscul hemoragie este necesară prudenţă şi controlul parametrilor de coagulare şi a timpului de sângerare;

-    metotrexat; asocierea este contraindicată absolut sau relativ (pentru dozele de metotrexat > 15 mg/ săptămână, respectiv < 15 mg/săptămână), deoarece toxicitatea hematologică a metotrexatului este favorizată (prin mecanism farmacocinetic);

-    interferon alfa; acidul acetilsalicilic poate inhiba acţiunea interferonului.

Datele experimentale sugerează că ibuprofenul poate inhiba efectul dozelor mici de acid acetilsalicilic asupra agregării plachetare atunci când aceste medicamente sunt administrate concomitent.

Cu toate acestea, deoarece informaţiile sunt limitate iar extrapolările datelor ex vivo la situaţiile clinice sunt nesigure nu poate fi formulată o concluzie definitivă în cazul utilizării regulate a ibuprofenului şi este puţin probabil să apară un efect relevant clinic în cazul utilizării ocazionale a ibuprofenului.

ATENŢIONĂRI SPECIALE

Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenţă în următoarele situaţii clinice:

-    insuficienţă hepatică severă;

-    insuficienţă cardiacă necompensată.

Copii

Medicamentele care conţin acid acetilsalicilic se potadministra la copii sub 12 ani care nu au afecţiuni virale numai la recomandarea medicului, datorită posibilităţii apariţiei sindromului Reye, o boală rară, dar gravă.

Sarcina şi alăptarea

Acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen în studii experimentale, la animale de laborator. Studii epidemiologice la femeia însărcinată nu au evidenţiat efecte teratogene şi fetotoxice în condiţiile administrării în primele 2 trimestre de sarcină, dar experienţa este limitată pentru utilizarea cronică de doze mari. Folosirea în ultimul trimestru de sarcină a fost asociată cu toxicitate cardio-pulmonară şi renală la făt, închiderea precoce a canalului arterial, întârzierea şi prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) şi creşterea frecvenţei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).

În primele două trimestre de sarcină se poate administra acid acetilsalicilic, dar numai la indicaţia medicului; se recomandă evitarea tratamentului cronic cu doze > 150 mg pe zi.
În ultimul trimestru de sarcină acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu excepţia utilizării punctuale pentru anumite indicaţii cardiologice şi obstetricale foarte limitate].
Deoarece acidul acetilsalicilic trece în lapte, folosirea în timpul alăptării trebuie evitată, sau alăptarea se întrerupe, în funcţie de raportul risc/beneficiu. 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Acid acetilsalicilic-Richter 100 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Doza recomandată pentru profilaxia şi tratamentulaccidentelor coronariene este de un comprimat Acid acetilsalicilic-Richter 100 mg (100 mg acidacetilsalicilic] de 1-4 ori pe zi. In infarctul miocardicacut administrarea se va face imediat după debutulsimptomelor.

Pentru profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii şi infarctului cerebral se recomandă câte un comprimat Acid acetilsalicilic-Richter 100 mg (100 mg acid acetilsalicilic) de 1 - 2 ori pe zi. Comprimatele se înghit nesfărâmate, cu o cantitate suficientă de apă, de preferinţă după mese.

REACŢII ADVERSE                                                                                  

Dozele mici de acid acetilsalicilic sunt, de regulă, bine suportate.

Au fost semnalate sângerări diverse - hematemeză, melenă, hemoragii digestive oculte (eventual cu ane­mie feriprivă), epistaxis, gingivoragii, purpură. Riscul hemoragie chirurgical este crescut. Favorizarea hemo­ragiilor se menţine timp de 4 - 8 zile după oprirea administrării acidului acetilsalicilic.

Fenomenele de iritaţie gastrică sunt rare dacă tratamentul se face corect. Au fost raportate cazuri de activare a ulcerului gastro-duodenal tip anafilactoid la pacienţi.

PRODUCĂTOR:

Gedeon Richter

                 

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00001534
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 30buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Acid Acetilsalicilic 100 mg Comprimate, Comprimate, 30buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.