Mai multe vizualizări

Cal D Vita Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 10buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Cal-D-Vita cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
-Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
-întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului
În acest prospect găsiţi:
1.Ce este Cal-D-Vita şi pentru ce se utilizează
2. Inainte să utilizaţi Cal-D-Vita
3. Cum se utilizează Cal-D-Vita
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Cal-D-Vita
6. Informaţii suplimentare
1. CE ESTE CAL-D-VITA Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Cal-D-Vita este un medicament care conţine o asociere de calciu şi vitamina D3.Calciul şi vitamina D3 suntcomponenteimportanteîn procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 reglează absorbţia şi conversia calciului şi acţionează asupra fixării calciului la nivelul scheletului.
Cal-D-Vita este utilizat în deficitul de vitamina D şi calciu, la vårstnici şi ca terapie adjuvanta la tratamentul specific pentru osteoporoza, dacă este prezent sau suspectat un deficit de calciu şi vitamina D.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CAL-D-VITA Nu utilizaţi Cal-D-Vita:
dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cal-D-Vita
-în cazul prezenţei unor cantităţi foarte mari de calciu în sånge şi urină, în special dacă sunteţi imobilizat pentru o perioadă lungă de timp.
-dacă aveţi un exces de vitamina D
-dacă aveţi pietre la rinichi.
Aveţi grijă deosebită cånd utilizaţi Cal-D-Vita
în timpul tratamentului de lungă durată, cantitatea de calciu din sånge şi urină precum şi funcţia rinichilor trebuie supravegheate. Dacă aveţi sarcoidoza, boli severeale rinichilor sau dacă utilizaţi alte medicamente care conţin vitamina D, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a începe tratamentul cu Cal-D-Vita.
Folosirea altor medicamente
Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat dacă Cal-D-Vita este utilizat concomitent cu anumite alte medicamente, ca urmare, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza alte medicamente, în acelaşi timp.
Dacă luaţi Cal-D-Vita împreună cu medicamente care conţin fluorură de sodiu pentru tratarea cariilor sau bifosfonaţi pentru osteoporoză, aceste medicamente trebuie luate cu cel puţin 2 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita.
Tetraciclinile şi chinolonele (ciprofloxacină, levofloxacină, acid nalidixic, norfloxacină, ofloxacină) utilizate pentru tratamentul infecţiilor, trebuie luate cu cel puţin 3 ore, respectiv 4 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita.
Levotiroxina, care este un hormon tiroidian, trebuie luat cu cel puţin 4 ore înainte de sau după administrarea Cal-D-Vita.
Alte medicamente pot influenţa efectul Cal-D-Vita sau efectul lor este influenţat de tratamentul cu Cal-D-Vita. Aceste medicamente sunt anumite diuretice utilizate, de exemplu, la pacienţii cutensiunearterială mare, medicamente care conţin cortizon, glicozide cardiace precum şi barbiturice şi fenitoină, utilizate, de exemplu, în tratamentul epilepsiei.
Administrarea Cal-D-Vita cu alimente şi băuturi
Efectul Cal-D-Vita poate fi influenţat de anumite alimente (de exemplu, alimente care conţin acid oxalic, fosfaţi, acid fitic sau o dietă cu aport ridicat de fibre).
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
în timpul sarcinii, doza zilnică nu trebuie sa depăşească 1500 mg calciu şi 600 U.l. vitamina D, deoarece dozele de calciu şi vitamina D mai mari decåt cele recomandate, pot determina reacţii adverse la copilul nenăscut. Dacă sunteţi gravidă puteţi să utilizaţi Cal-D-Vita, dacă aveţi deficit de calciu şi vitamina D.
Dacă alăptaţi puteţi utiliza Cal-D-Vita. Calciul şi vitamina D3 trec în laptele matern. Acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează o doză suplimentară de vitamina D.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Cal-D-Vita nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Cal-D-Vita
Comprimatele efervescente Cal-D-Vita conţin aspartam. Aspartamul este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.
Comprimatele efervescente Cal-D-Vita conţin sorbitol şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua/utiliza acest medicament.
Comprimatele efervescente Cal-D-Vita conţin sorbitol 80,4 mg şi zahăr 6 mg, echivalent cu 1,3 KJ. Ca urmare, Cal-D-Vita poate fi recomandat la pacienţii cu diabet zaharComprimatele efervescente Cal-D-Vita conţin 98 mg sodiu pe doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
3. CUM SE UTILIZEAZĂ CAL-D-VITA
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
Doza este determinată de către medicul dumneavoastră, care o va adapta in mod individual, pentru fiecare pacient în parte. Nu modificaţi niciodată doza prescrisă, fără a vă adresa în prealabil medicului dumneavoastră.
Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D-Vita pe zi. Comprimatul trebuie dizolvat într-o cantitate suficientă de lichid-de exemplu, cel puţin o jumătate de pahar cu apă.
Medicamentul este indicat numai pentru adulţi.
Dacă aţi utilizat mai mult decåt trebuie din Cal-D-Vita
Dacă luaţi o doză prea mare din acest medicament sau dacă un copil ia acest medicament din greşeală, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital, pentru a o evaluare a riscurilor şi pentru recomandări.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Cal-D-Vita poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pot să apară hipercalcemie (cantitate mare de calciu în sånge), hipercalciurie (cantitate mare de calciu în urină), precum şi tulburări gastro-intestinale cum sunt constipaţie, flatulenţă, greaţă, durere de stomac, diaree. Au fost raportate afecţiuni ale pielii cum sunt måncărime, erupţii trecătoare pe piele şi urticarie.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A se ţine recipientul bine închis, pentru a fi protejat de umiditate.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei uzate menajere sau a deşeurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Cal-D-Vita
- Substanţele active sunt calciu şi colecalciferol.
Un comprimat efervescent conţine calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 1500 mg şi colecalciferol 400 U.l. (Vitamina D3) (echivalent cu 10 micrograme).
Celelalte componente sunt: sorbitol (E 420), aspartam (E 951), esteri ai acizilor graşi cu zahăr, acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodium, aromă de portocale, acid fumărie, clorură de sodium, (3-caroten (E 160 a), betanină (E 162), acesulfam de potasiu, macrogol, a-tocoferol racemic, gelatină din peşte, amidon de porumb, zahăr
Cum arată Cal-D-Vita şi conţinutul ambalajului
Cal-D-Vita sunt comprimate efervescente de culoare portocalie, diponibile în:
Cutie cu un tub din aluminiu şi capac care conţine desicant a 10 comprimate efervescente.
Cutie cu un tub de polipropilenă şi capac care conţine desicant a 10 comprimate efervescente.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ CAL-D-VITA
A nu se lăsa la îndemåna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Cal-D-Vita după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respectivei
Producătorul
Bayer Sånte Familiale
33, rue de l\'lndustrie, 74240 Gaillard, Franţa
Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2008.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Bayer S.R.L.
Bd-ul Dimitrie Pompei, nr. 9-9A, sect. 2, Bucureşti, Romånia

 

 

 

 

Specificatii

CodCAS W56529001
Cod produs 00001251
Formă ambalare Tub
Continut Comprimate Efervescente
Cantitate 10buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Cal D Vita Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 10buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.