Dacia Plant Ceai Coada Calului, Ceai, 50gr
Dacia Plant Ceai Coada Calului, Ceai, 50gr
Descriere:
Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza această plantă datorită proprietăţilor ei hemostatice. Coada calului este o plantă erbacee, perenă, spontană, întâlnită în lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, în câmpie şi în regiunea montană. Se mai numeşte barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-mânzului, iarbă de cositor, mânzoaică, peria-ursului, etc.
Compozitie chimica:
Saponine (equisetonină), flavonoide (equisetină, luteolină, kaempferol), alcaloizi (nicotină), steroli (β-sitosterol, campesterol), dioxid de siliciu, săruri de potasiu, ulei volatil, substanţe minerale, etc.
Actiuni:
Extern: antiinflamator, regenerant epitelial, cicatrizant, antimicrobian, hemostatic, antisudorific.
Indicatii:
Intern: se utilizează ca adjuvant în: edeme, infecţii urinare (nefrită, cistită, pielonefrită), ulcer gastric, gastrită hiperacidă, hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronşite acute si cronice, osteoporoză, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afecţiuni ale prostatei.
Extern: se utilizează ca adjuvant în: contuzii (umflături, vânătăi), ulcer varicos, plăgi, eczeme, degerături, hemoroizi, epistaxis, mătreaţă, eficient împotriva căderii părului, poliartrite cronice, artroze, fracturi transpiraţie abundentă a picioarelor.
Administrare:
Pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
Maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
Contraindicatii:
Sarcină, alăptare, alergie la coada calului.
Formă ambalare | Cutie |
---|---|
Continut | Ceai |
Cantitate | 50gr |