Cumpara produse SECOM de minim 75 lei in perioada 24.11.2020 – 31.01.2021 si primesti pe loc o cutie de vitamine ALIVE CADOU

Mai multe vizualizări

Dulcolax 5mg Drajeuri Gastrorezistente, Drajeuri, 30buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie
Un drajeu gastrorezistent conţine bisacodil 5 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb uscat, amidon solubil, glicerol 85%, stearat de magneziu, sucroză, talc, gumă Acacia, dioxid de titan (E 171), Eudragit L100, Eudragit S100, ulei de ricin, macrogol 6000, oxid de fer galben (E 172), ceară albă, ceară Carnauba, shellac.
Grupa farmacoterapeutică:
laxative de contact
Indicaţii terapeutice
Se recomandă pacienţilor cu constipaţie. În pregătirea procedurilor diagnostice pre- şi postoperator, ca şi în toate cazurile care necesită facilitarea evacuării. în toate aceste cazuri administrarea de DULCOLAX 5 mg se va face numai sub supraveghere medicală.
Contraindicaţii
DULCOLAX 5 mg este contraindicat la pacienţi cu ileus, obstrucţie intestinală (sindroame ocluzive sau subocluzive), abdomen acut chirurgical inclusiv apendicită, boli inflamatorii acute intestinale şi în deshidratări severe. Este, de asemenea, contraindicat la pacienţi cu hipersensibilitate la bisacodil sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Precauţii
Ca în cazul tuturor laxativelor, DULCOLAX 5 mg nu trebuie administrat zilnic, perioade îndelungate de timp. Dacă este necesară administrarea zilnică de laxative, atunci trebuie investigată cauza constipaţiei. Administrarea excesivă perioade îndelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic şi hipokaliemie şi chiar poate favoriza reinstalarea constipaţiei. Au fost raportate ameţeli şi/sau sincope la pacienţi trataţi cu DULCOLAX 5 mg. Detaliile menţionate în aceste cazuri sugerează faptul că evenimentele pot fi corelate cu sincopa produsă de defecaţie (sau cu sincopa atribuită eforturilor din timpul defecaţiei) sau cu răspunsul vasovagal la durerile abdominale datorate constipaţiei, situaţii care fac necesară administrarea de laxative acestor pacienţi, dar nu în mod special a DULCOLAX 5 mg.
Interacţiuni
Administrarea concomitentă a diureticelor sau a corticosteroizilor poate creşte riscul dezechilibrului electrolitic, dacă se folosesc doze mari de DULCOLAX 5 mg. Dezechilibrul electrolitic poate produce o sensibilitate crescută la digitalice.
Atenţionări speciale
Copii
Nu se va administra DULCOLAX 5 mg la copii fără avizul medicului.
Sarcina si alăptarea
Experienţa îndelungată nu a evidenţiat apariţia efectelor neplăcute în timpul sarcinii. Cu toate acestea, ca toate celelalte medicamente, DULCOLAX 5 mg trebuie administrat în timpul sarcinii numai cu
recomandarea medicului. Nu s-a stabilit dacă bisacodilul trece în laptele matern. De aceea, nu se recomandă alăptarea în timpul tratamentului cu DULCOLAX 5 mg.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a foiosi utilaje
DULCOLAX 5 mg nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Dacă nu există prescripţie medicală, următoarele doze sunt recomandate:
Constipaţie
Drajeuri gastro-rezistente
Adulţi şi copii peste 10 ani: 1 -2 drajeuri gastro-rezistente (5-10 mg) pe zi
Copii între 4-10 ani: 1 drajeu gastro-rezistent (5 mg) pe zi
Pentru ca evacuarea să se producă în dimineaţa următoare, drajeurile gastro- rezistente se vor administra seara. Se vor înghiţi întregi cu un lichid adecvat. Nu se vor administra împreună cu lapte sau cu antiacide.
În pregătirea procedurilor diagnostice şi preoperatoriu
Pentru utilizarea bisacodilului în vederea pregătirii pacientului pentru examen radiologic al abdomenului sau preoperator, se va asocia administrarea drajeurilor gastro-rezistente cu cea a supozitoarelor, în scopul realizării unei evacuări complete la nivelul intestinului. Doza recomandată pentru adulţi este de 2-4 drajeuri gastro-rezistente, administrate seara înainte de culcare.
Reacţii adverse
În timpul utilizării DULCOLAX 5 mg poate să apară un disconfort abdominal, inclusiv crampe şi dureri abdominale. S-a semnalat şi diaree.
S-au raportat reacţii alergice, inclusiv cazuri izolate de angioedem şi de reacţii anafilactice asociate cu administrarea de DULCOLAX 5 mg.
Supradozaj
Simptome
Administrarea de doze mari poate produce scaune lichide (diaree), crampe abdominale şi pierderi de potasiu şi de alţi electroliţi, semnificative clinic.
Supradozajul cronic cu DULCOLAX 5 mg poate produce diaree cronică, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar şi calculi renali. Afectarea tubilor renali, alcaloză metabolică şi slăbiciune musculară, secundară hipokaliemiei au fost, de asemenea, descrise asociate abuzului cronic de laxative.
Tratament
După ingestia orală de DULCOLAX 5 mg, absorbţia poate fi micşorată sau împiedicată prin inducerea vărsăturilor sau lavajul gastric. Poate fi necesară înlocuirea lichidelor şi corectarea dezechilibrului electrolitic. Acest lucru este deosebit de important la bătrâni şi tineri. Poate fi utilă administrarea de antispastice.
Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Drajeuri gastro-rezistente
Cutie cu 3 blistere PVC/PVDC/AI a câte 10 drajeuri gastro-rezistente.
Producător
Boehringer Ingelheim France, Franţa


Specificatii

CodCAS W12061002
Cod produs 00000970
Formă ambalare Cutie
Continut Drajeuri
Cantitate 30buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Dulcolax 5mg Drajeuri Gastrorezistente, Drajeuri, 30buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.