Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziție
Un comprimat conține 350 mg acid acetilsalicilic, 230 mg paracetamol, 20 mg cafeina anhidră și excipienți.
Acțiune terapeutică
Este analgezic și antipiretic prin acidul acetilsalicilic și paracetamol; este stimulent psihomotor slab și antimigrenos prin cafeina. Acțiunea analgezică se datorează unui mecanism central (talamic și unui mecanism periferic (inhibiție a sintezei prostaglandinelor) a acidului acetilsalicilic și unui mecanism predominant la nivelul SNC (la nivelul talamusului, prin ridicarea pragului perceperii durerii, fără a influența reacția la durere) a paracetamolului, capabil să inhibe ciclooxigenaza, putin eficace însă asupra enzimei din țesuturile periferice. Acțiunea antipiretică a acidului acetilsalicilic este datorată pe de o parte intensificarii termolizei, prin dilatarea vaselor superficiale, iar pe de alta parte transpiratiei. In stari febrile infectioase acidul acetilsalicilic intervine intens în mecanismul central hipotalamic, precum și prin reducerea sintezei prostaglandinelor. Paracetamolul are acțiune antipiretică, acționând la nivelul centrilor termoreglatori și anume le scade nivelul funcțional, tinzând să-l readucă la valori normale (nu are efect hipotermizant, respectiv nu intervine când centrii termoreglatori funcționeaza normal). Acidul acetilsalicilic are și efect antiinflamator și antireumatic puternic, efect datorat blocării ireversibile a ciclooxigenazei, cu diminuarea formării prostaglandinelor proinflamatoare. Cafeina stimulează, în funcție de doză: scoarța cerebrală, intensificând activitatea psihică, cu favorizarea funcțiilor intelectuale și diminuarea oboselii, stimulând activitatea motorie; bulbul, acționând asupra centrului respirator, centrului vasomotor și centrului vagal; măduva este stimulată la doze mari, cu creșterea excitabilității. Substanța nu este un generator de energie, ci numai stimuleaza utilizarea rezervelor celulare.
Indicații
Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie și ușoară, cu diferite localizări: mialgii, cefalee, nevralgii, dureri postoperatorii, artralgii. Stări febrile.
Mod de administrare
Pe cale orală 1 comprimat la nevoie. Doza poate fi crescută până la 3-4 comprimate pe zi, administrate de preferință în timpul meselor. Nu trebuie folosit timp indelungat și în doze mari fără recomandarea medicului.
Contraindicații
Hipersensibilitate la unul din componenții produsului, ulcer gastro-duodenal activ, boli hemoragice, insuficiență hepatică sau renală severă, deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, copii mai mici de 7 ani, primul trimestru de sarcină și în perioada de alăptare.
Precauții
La pacienții cu astm bronșic sau alte alergii respiratorii, ca și la cei cu hipersensibilitate la analgezice și antireumatice poate declansa crize de astm sau alte reacții de tip anafilactic. În trimestrele II si III ale sarcinii și în perioada de alăptare se poate administra doar la recomandarea medicului. La copii cu simptome de boli febrile acute există riscul apariției sindromului Reye.
Reacții adverse
Tulburări digestive (epigastralgii, mici sângerări digestive, greața, vărsături, diaree), reacții alergice de tip anafilactic (erupții cutanate, edem angioneuronic, crize de astm). Tratamentul îndelungat poate afecta toxic rinichiul (nefrita interstitială, necroza papilară). Relativ rar poate să apară reacția anafilactoida mergând până la asfixie sau colaps (la pacienții cu intoleranță la acidul acetilsalicilic si alte AINS inhibitoare ale ciclooxigenazei).

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00000229
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 20buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Ephimigrin, Comprimate, 20buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.