Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Citiţi prospectul cu atenţie înainte de a începe administrarea acestui preparat farmaceutic.
Dacă aveţi întrebări referitoare la acest preparat farmaceutic şi la modul de folosire întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.
Acest medicament a fost prescris pentru uzul dumneavoastră personal şi nu trebuie să fie dat altora. Poate să le facă rău, chiar dacă simptomele bolii sunt asemănătoare cu ale dumneavoastră.
In acest prospect
1.Ce este FENILBUTAZONĂ MK şi pentru ce se utilizează
2.Inainte să utilizati FENILBUTAZONĂ MK
3.Cum să utilizati FENILBUTAZONĂ MK
4.Reacţii adverse posibile ale FENILBUTAZONĂ MK
5.Cum se păstrează FENILBUTAZONĂ MK
6.Informaţii suplimentare
1.Ce este FENILBUTAZONĂ MK şi pentru ce se utilizează
FENILBUTAZONĂ MK este o cremă ce face parte din grupa farmacoterapeutică: produse topice pentru durerimusculare şi articulare, antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic. Substanţa activă a cremei este fenilbutazona.Crema are un aspect omogen, este de culoare alb-gălbuie şi un miros caracteristic de camfor şi mentol.Crema FENILBUTAZONĂ MK este indicată în tratamentul:
           -  formelor localizate de reumatism extraarticular (ex. sinovite, periartropatii).
           - afecţiunilor reumatismale localizate (artroze ale articulaţiilor periferice).
           - inflamaţiilor de origine traumatică aletendoanelor, ligamentelor, muşchilor.
           - gutei acute.
2. Inainte să utilizaţi FENILBUTAZONĂ MK
      Nu folosiţi FENILBUTAZONĂ MK:
             -  dacă sunteţi alergic la fenilbutazonă, camfor, mentol şi la excipienţi.
             -  dacă aţi avut crize de astm declanşate de aspirină sau de substanţe înrudite chimic cu aceasta.
             -  la nivelul sânilor în timpul alăptării.
Crema FENILBUTAZONĂ MK va fi întrebuinţată cu prudenţă:
            -  de persoanele care suferă de afecţiuni gastrointestinale, aşa cum ar fi iritaţii şi hemoragii gastrice, ulcer gastro duodenal.
            -  de persoanele cu disfuncţii cardiace, renale şi disfuncţii legate de coagularea sângelui.
            -  de persoanele deshidratate, hipovolemice sau hipotensive la care este un potenţial risc de creştere a toxicităţii renale.
Existenţa unei hepatite grave impune oprirea tratamentului în cazul agravării disfuncţiei hepatice sau a semnelor clinice.
Riscul reacţiilor adverse trebuie raportat la beneficiul potenţial în următoarele cazuri:
            -  antecedente de ulcer gastro-duodenal, hernie hiatală, hemoragie digestivă.
            -  tratament cu anticoagulante.
            -  insuficienţă hepatică severă.
Acest produs conţine un derivat de pirazolonă putând antrena accidente hematologice grave, uneori letale, precum agranulocitoza; apariţia în timpul tratamentului a febrei, a unei angine, a unei stomatite, a unei purpure, a unei sângerări prelungite impun oprirea tratamentului şi control de urgenţă al hemogramei. Apariţia unei erupţii cutanate după aplicarea locală impune oprirea tratamentului.
Difuziunea sistemică a pirazolului după administrare cutanată nu a fost evaluată. Prin extrapolare se recomandă
prudenţă la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.
Nu folosiţi FENILBUTAZONĂ MK dacă sunteţi însărcinată începând cu luna a şasea.
Administrarea produsului FENILBUTAZONĂ MKeste contraindicată la copii.
Vă rugăm, spuneţi doctorului sau farmacistului dacă folosiţi sau aţi folosit recent alte medicamente, chiar şi pe cele care nu au fost prescrise pe reţetă. Acest produs se va folosi exclusiv extern! Nu se va aplica pe leziuni sau răni!
Nu se va aplica sub pansament ocluziv deoarece bandajele ocluzive cresc riscurile de iritaţie a pielii! Ase evita contactul cu ochii! Nu se aplică pe mucoase! 
3.  Cum să utilizaţi FENILBUTAZONĂ MK
Pe pielea zonei dureroase se aplică 2-3 g de cremă de 2 până la 3 ori pe zi (volumul unei cireşe este suficient pentru a masa o suprafaţă cu latura de 20-40 cm2) şi se masează lejer. După ce aplicaţi medicamentul pe piele se recomandă ca imediat să vă spălaţi pe mâini.
Nu manipulaţi lentile de contact imediat după ce aţi utilizat produsul FENILBUTAZONĂ MK! Durata tratamentului depinde de indicaţiile terapeutului şi de rezultatul obţinut. După 2 săptămâni de la începutul tratamentului este indicat să se reevalueze medicaţia. O folosire prelungită poate creşte sensibilitatea şi descreşte eficienţa terapeutică.
4.  Reacţii adverse posibile ale FENILBUTAZONĂ MK
Ca toate medicamentele, FENILBUTAZONA MK poate determina reacţii adverse. Crema FENILBUTAZONĂ MK poate determina efecte adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, camforului şi mentolului. Acestea pot fi locale, ca de pildă, înroşirea pielii, sau sistemice. Pot fi semnalate dureri epigastrice, hematurie (mărită de eventuala administrare concomitentă a unui anticoagulant oral), ameţeli, vedere înceţoşată, depresie, creşteri în greutate. în plus, poate apărea retenţia de apă şi de electroliţi manifestată prin edeme. Efectele adverse ale fenilbutazonei sunt mai frecvente în cazul pacienţilor peste 40 de ani la care riscul devine mai mare cu înaintarea în vârstă. La supradozare se observă învineţirea unghiilor, buzelor sau chiar a pielii şi apar dureri de cap severe şi continue. Alcoolul poate potenţa depresia care apare uneori ca efect advers al tratamentului cu fenilbutazonă. în cazul manifestărilor efectelor adverse, tratamentul va fi întrerupt şi, de îndată ce se poate, zona pe care a fost aplicată crema va fi spălată cu săpun şi apă caldă. Unele reacţii adverse se mai pot manifesta şi la câteva zile sau chiar săptămâni de la oprirea tratamentului.
Alcoolul cetilstearilic emulgator tip A poate provoca reacţii adverse cutanate (de exemplu, dermatită de contact); p- hidroxibenzoatul de metil (E218) şi p-hidroxibenzoatul de n-propil (E216) pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Dacă remarcaţi alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.
5.  Cum se păstrează FENILBUTAZONĂ MK
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj! Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original! A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 35 g cremă. Cutie cu un tub din aluminiu a 50 g cremă.
6.  Informaţii suplimentare
Compoziţie: 100 g cremă conţin fenilbutazonă 4 g şi excipienţi: camfor, levomentol, alcool cetilstearilic emulgator tip A, vaselină albă, polisorbat 80, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), apă purificată.
Producător
S.C. Fiterman Pharma S.R.L.

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00001519
Formă ambalare Cutie
Continut Crema
Cantitate 50g

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Fenilbutazona MK Crema, Crema, 50g

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.