Cumpara produse Eau Thermale Avene de minimum 45 lei in perioada 3 septembrie – 31 octombrie si poti castiga unul din premiile Eau Thermale Avene pe http://myavene.eau-thermale-avene.ro/ 

Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziție:
Frunze de mentă uscate 
Indicații:
Analgezic slab, antidiareic bun, antiemetic puternic (împiedicã voma producând o uşoarã anestezie a mucoasei gastrice), antifermentativ uşor, antiseptic gastro-intestinal bun, antispastic mediu, antitusiv mediu-slab, astringent uşor, bacteriostatic bun, calmant al colicilor hepatobiliare, calmant psihic mediu-slab, carminativ mediu-slab (reduce gazele intestinale), coleretic şi colagog mediu-slab, diuretic mediu-slab, expectorant bun, febrifug bun, împiedicã somnul (în dozã puternicã), relaxant-sedativ slab (în dozã micã-medie), stimulent şi excitant bun pentru aparatul digestiv şi circulator, stimulent respirator foarte puternic, stomahic mediu-slab, sudorific slab, tonic nervos puternic, vasoconstrictor de intensitate medie, vermifug mediu-slab.Extern: antifungic (inhibã dezvoltarea ciupercilor patogene) slab, antiinflamator bun la nivelul sinusurilor, antiseptic bun, antispasmodic puternic, antiviral în doze mari (faţã de virusul herpetic), bun calmant şi antiinflamator la nivelul pielii (reduce senzaţia de mâncãrime şi usturime în special), paraziticid mediu, vasodilatator la nivelul epiteliului nazal.
Administrare:
Astm, bronşitã - pulbere, se asociazã foarte bine cu iarba de Trei Fraţi Pãtaţi. În fazele acute se bea infuzie fierbinte de mentã pentru efectul bronhodilatator rapid (efect similar are inhalarea dintr-o batistã a uleiului volatil).
Gripã, guturai, tuberculozã (adjuvant).
Tuse convulsivã - infuzie fierbinte atunci când boala este asociatã cu stare de frig. Pentru combaterea febrei se foloseşte infuzia sau, mai bine, infuzia combinatã administratã la temperatura camerei.
Digestie lentã, indigestie, balonare, aerofagie (ingerarea involuntarã de aer în timpul mesei urmatã de eructaţii - râgâieli) - pulbere luatã sublingual înainte de masã cu 5-10 minute.
Sughiţ - se bea infuzie de mentã cu înghiţituri dese, un pahar dintr-o datã.
Colici gastrice, colici abdominale, colon spastic - infuzie fierbinte.
Dureri de stomac, dureri de stomac pe fond nervos - infuzie combinatã administratã la temperatura camerei. Se asociazã foarte bine cu muşeţelul (Matricaria chamomilla). Senzaţie de vomã (greaţã) de diferite etiologii, rãu de cãlãtorie - pulbere.
Halenã (miros urât al gurii), halenã asociatã cu dispepsie - se combinã în proporţii egale pulberea de mentã cu pulberea de pelin. Se ia o linguriţã din acest amestec de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbã, dupã care se înghite cu apã. Cura dureazã 7-10 zile.
Diaree - infuzie combinatã cu o concentraţie direct proporţionalã cu gravitatea afecţiunii (o linguriţã la canã în formele uşoare, pânã la 3-4 linguriţe la canã când diareea este puternicã). Pentru a obţine efecte foarte puternice şi rapide se asociazã menta cu frunze de coada racului (Potentilla anserina) sau creţişoarã (Alchemilla vulgaris) în proporţii egale.
Infecţii gastro-intestinale - infuzie combinatã super-concentratã.
Dureri de cap (cefalee), migrenã (mai ales însoţitã de vomã) - infuzie combinatã (se fac şi aplicaţii externã cu mentã - a se vedea mai jos).
Angoasã, insomnie, nervozitate - infuzie combinatã de mentã (o linguriţã la canã) servitã cãlduţã.
Obosealã, obosealã mentalã - pulbere sau infuzie combinatã de mentã (2 linguriţe la canã - prin modificarea concentraţiei de mentã se schimbã şi efectul psiho-mental al extractului) servitã rece sau la temperatura camerei.
Dureri musculare - se toarnã în apa de baie fierbinte infuzie combinatã super-concentratã, se fac bãi generale.
Herpes - comprese cu infuzie combinatã super-concentratã. Cataplasmele cu rostopascã, echinacea şi mentã în proporţii egale au efecte foarte bune.
Iritare cutanatã, prurit (mâncãrime a pielii) - cataplasmã rece pusã pe locul afectaT.
Migrene, dureri de cap - se pun cataplasme pe ceafã şi pe frunte care se fixeazã cu bandaj- contuzii - cataplasma pe locul afectat.
Urticarie - se face o cataplasmã cu mentã şi muşeţel în proporţii egale care se aplicã pe locul afectat. Are efecte calmante, reduce inflamaţia.
Ten gras, pori dilataţi - cataplasmã cu frunze de mentã dupã o spãlare prealabilã a tenului cu apã şi sãpun pentru faţã.
Pulberea - planta se macinã fin cu râşniţa electricã de cafea dupã care se cerne prin sita pentru fãinã albã. Se ia, de regulã, o linguriţã rasã de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbã vreme de 10-15 minute, dupã care se înghite cu apã. Pulberea nu se pãstreazã mai mult de 10 zile, deoarece i se altereazã proprietãţile.
Infuzia combinatã (reţeta pentru obţinerea a 250 ml.)- 1-2 linguriţe de pulbere de frunze de mentã se lasã la înmuiat într-o jumãtate de canã de apã de seara pânã dimineaţa, când se filtreazã; maceratul se pãstreazã, iar pulberea rãmasã se opãreşte cu o jumãtate de canã de apã fierbinte 20 minute, dupã care se lasã la rãcit; se combinã cele douã extracte; se bea înainte de masã cu un sfert de orã acest preparat. Doza - 3 cãni pe zi.
Infuzia combinatã super-concentratã - se preparã întocmai ca şi cea anterior prezentatã cu deosebirea cã va fi mai concentratã: 2-3 linguri de plantã în loc de 1 - 2 linguriţe.
Infuzia fierbinte (reţeta pentru obţinerea a 250 ml.) - peste o linguriţã de pulbere de frunze de mentã se adaugã o canã de apã fierbinte, se acoperã şi se lasã sã infuzeze vreme de 10-15 minute, dupã care se îndulceşte cu miere şi se consumã cât mai caldã posibil. Doza - 3 cãni pe zi.
Cataplasma - planta se macinã fin cu râşniţa electricã de cafea, dupã care se amestecã într-un vas cu apã cãlduţã pânã se formeazã o pastã, care se pune într-un tifon şi aplicã pe locul afectat.
Precauții
În tratamentul persoanelor bolnave de stomac menta obişnuitã poate da senzaţie de jenã gastricã şi chiar uşoare dureri. În acest caz va fi preferatã menta dulce (Mentha viridis).Utilizarea pe termene foarte lungi a mentei în doze mari duce la o sensibilizare tubului digestiv, poate predispune spre nevralgii.

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00000042
Formă ambalare Cutie
Continut Ceai
Cantitate 50g

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Fitoterapia Ceai Menta, Ceai, 50g

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.