Mai multe vizualizări

Furazolidona Forte 100mg Comprimate, Comprimate, 20buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie:
Furazolidonă Arena 25 mg
Un comprimat conţine furazolidonă 25 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Furazolidonă Forte Arena
Un comprimat conţine furazolidonă 100 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.
Grupa farmacoterapeutică: antidiareice antiinflamatoare şi antiinfecţioase intestinale; alte antiinfecţioase intestinale.
Indicaţii terapeutice:
Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.
Se poate indica în trichomoniază, precum şi în tratamentul holerei.

Contraindicaţii:
Hipersensibilitate la furazolidonă, alţi nitrofurani sau la oricare dintre excipienţi. Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază. Ultimul trimestru de sarcină.
La femeile care alăptează sugari, cu vârsta mai mică de 1 lună. Sugari cu vârsta mai mică de 1 lună (risc de anemie hemolitică). Insuficienţă renală severă.
Precauţii:
În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice (risc de reacţii de tip disulfiram) şi de alimente ce conţin tiamina (risc de hipertensiune arterială şi alte fenomene toxice).
Interacţiuni:
Furazolidonă nu se asociază cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (amfetamine, efedrina, fenilefrină), antidepresive triciclice, neuroleptice. Nu se recomandă asocierea furazolidonei cu săruri de bismut, antihistaminice.
Atenţionări speciale:
Se recomandă prudenţă la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală. Pacienţii alergici la nitrofurani pot prezenta reactivitate imunologică încrucişată la furazolidonă.
La pacienţii trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni datorită intoleranţei la lactoză; în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, se recomandă efectuarea a 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a evalua eficacitatea tratamentului. În infecţiile severe, poate fi necesară terapie asociată. Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Sarcina şi alăptarea
Studii efectuate la animale de laborator cu doze mult mai mari decât cele terapeutice recomandate la om, administrate timp îndelungat, nu au evidenţiat efecte fetotoxice. Deoarece nu există studii controlate la gravide, nu se recomandă administrarea furazolidonei în timpul sarcinii. Administrarea în ultimul trimestru de sarcină este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la făt. Nu se ştie dacă furazolidonă se excretă în laptele matern. De aceea, la femeile care alăptează se va lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării. Administrarea la femeile care alăptează copii cu vârstă mai mică de 1 lună este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la sugar.
Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje
Furazolidonă nu influenează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare:
Adulţi
Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile. În tratamentul lambliazei doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.
Copii
Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile. În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile. Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrării la copii mai mici de 6 ani.
Reacţii adverse:
Furazolidonă este bine tolerată. Reacţiile adverse dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rareori, pot să apară: cefalee. greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice: erupţii cutanate, febră, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză ( mai ales la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenazâ). Furazolidonă poate colora urina în galben-brun.
Supradozaj:
Administrarea unor doze mari poate provoca cefalee, greaţă, vărsături, febră, artralgii, tahicardie, hipertensiune arterială, tahipnee. În caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric, administrare de cărbune activat, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.
Păstrare:
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Ambalaj:
Furazolidonă Arena 25 mg
Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate.
Furazolidonă Forte Arena
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a 10 comprimate.
Producător
S.C. ARENAGROUP S.A. B-dul Dunării Nr. 54, Comuna Voluntari, Jud. Ilfov. România
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
S.C. ARENAGROUP S.A, Str. Ştefan Mihăileanu Nr. 31, Sector 2, Bucureşti, România
Data ultimei verificări a prospectului
Septembrie 2006

 

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00001192
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 20buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Furazolidona Forte 100mg Comprimate, Comprimate, 20buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.