Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie:
O capsulă moale conţine 375 mg Ca2+, 125 mg Mg2+, 150 UI vitamina D, 0,05 mg vitamina K, 8,33 mg plantă mărunţită de Coada Calului.
Acţiune:
Calciul este mineralul cel mai bogat reprezentat în organismul uman. Din cantitatea totală de calciu (~1200 g), aproximativ 99% se găseşte la nivelul oaselor şi a dinţilor, unde joacă rol structural. Restul de 1%, este prezent la nivelul ţesuturilor şi în sânge, unde îndeplineşte un rol esenţial în menţinerea permeabilităţii membranelor celulare, în contracţia musculară - menţine ritmul contracţiilor cardiace, în transmisia impulsului nervos, influenţează procesul de coagulare al sângelui, activează un mare număr de enzime, facilitează absorbţia vitaminei B12.
Magneziul este un mineral indispensabil vieţii celulelor, aproximativ jumătate din conţinutul de magneziu din organism fiind localizat în interiorul celulelor din componenţa ţesuturilor şi organelor. Restul se regăseşte la nivelul ţesutului osos, în combinaţie cu calciul şi fosforul. Element necesar pentru mai mult de 300 de reacţii biochimice din organism, magneziul menţine normală funcţia musculară şi nervoasă, menţine ritmul cardiac în limite fiziologice şi favorizează dezvoltarea unor oase puternice. Este un antagonist al acţiunii calciului. Este de asemenea implicat în metabolismul energetic (participă la transformarea zahărului din sânge în energie) şi în sinteza proteinelor.
Vitamina D stimulează absorbţia calciului şi a fosforului din intestin şi depunerea lor în oase. La adulţi, deficienţa de vitamina D se manifestă prin osteomalacie (« oase moi»), care are ca simptome dureri de tip reumatic, slăbiciune generală, greutate la mers, deformări osoase la nivelul coloanei vertebrale, bazinului şi membrelor inferioare. Odată cu înaintarea în vârstă, se accentuează distrugerea structurii osoase, cu scăderea densităţii osului, ducând la osteoporoză (oase casante, predispuse la fracturi).
Vitamina K este o vitamină liposolubilă, ce acţionează ca o coenzimă în sinteza proteinelor implicate în metabolismul osos, jucând un rol important în menţinerea unei structuri osoase normale. Deficienţa acesteia duce la compromiterea mineralizării osoase, cu favorizarea apariţiei osteoporozei şi a fracturilor osoase. Coada calului conţine cantităţi crescute de acid monosilicic şi alţi silicaţi, ce furnizează ~2-3 % siliciu elemental. Datorită conţinutului în siliciu, Coada calului este un component vital pentru formarea oaselor şi a cartilajelor, pentru întărirea ţesutului conjunctiv (tendoane şi ligamente). Mai are în componenţă potasiu, aluminiu şi mangan, împreună cu 15 tipuri de flavonoizi, răspunzători de acţiunea diuretică. Una din două femei şi unul din cinci bărbaţi prezintă în cursul vieţii cel puţin o fractură legată de osteoporoză. Sunt mai expuse femeile cu sarcini repetate, cu perioadă de alăptare prelungită, persoanele în vârstă mai ales dacă au o alimentaţie sărăcăcioasă, carenţată în elemente nutritive. Pierderea de masă osoasă apare la toţi indivizii, odată cu înaintarea în vârstă, de obicei după vârsta de 35-40 ani şi implică micşorarea scheletului; este mai accentuată la femeile la menopauză, datorită scăderii nivelului de hormoni estrogeni. Creşterea riscului de osteoporoză poate avea ca factori de risc lipsa de exerciţiu fizic, supragreutatea corporală, fumatul şi alcoolul.
Utilizare:
1-3 capsule moi / zi.
Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată.
Dozele pentru copii vor fi recomandate de medic.
A nu se folosi după data expirării înscrisă pe ambalaj.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Condiţii de păstrare:
A se păstra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate.
Mod de prezentare:
Cutie cu 3 blistere a câte 6 capsule moi.
Producător:
S.C. BIOFARM SA
Str. Logofătul Tăutu, nr. 99, sector 3, Bucureşti.

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00000149
Formă ambalare Cutie
Continut Capsule Moi
Cantitate 18buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: OsUnit Capsule Moi, Capsule Moi, 18buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.