Mai multe vizualizări

Panadol Soluble Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 12buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Panadol 500 mg, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
-Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
-Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile în cazul tratării durerilor articulare, 3 zile în cazul febrei şi 2 zile în cazul durerilor în gât însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă, sau vărsături.
-Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacis-tului.
În acest prospect găsiţi:
1.Ce este Panadol 500 mg şi pentru ce se utilizează
2.Înainte să utilizaţi Panadol 500 mg
3.Cum să utilizaţi Panadol 500 mg
4.Reacţii adverse posibile
5.Cum se păstrează Panadol 500 mg
6.Informaţii suplimentare
1. CE ESTE PANADOL 500 mg ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Panadol 500 mg face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră).
Panadol 500 mg este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări (dureri de cap, dureri în gât, dureri de dinţi, dureri asociate răcelei şi gripei, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor sau în caz de menstruaţie dureroasă) şi tratamentul simptomatic al febrei.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PANADOL 500 mg
Nu utilizaţi Panadol 500 mg
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Panadol 500 mg;
-dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară sau boală hepatică activă;
-dacă aţi fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază;
- la copii cu vârsta sub 6 ani.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Panadol 500 mg
-dacă consumaţi frecvent băuturi alcoolice sau suferiţi de afecţiuni hepatice, inclusiv hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii);
-dacă aveţi insuficienţă renală gravă (numai în cazul tratamentului de lungă durată cu doze mari, tratamentul ocazional fiind acceptabil);
-dacă aveţi leziuni hepatice preexistente este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari.
-dacă sunteţi bărbat şi urmaţi un tratament pentru fertilitate scăzută.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.
În mod deosebit, este necesară prudenţă în cazul în care urmaţi tratament concomitent cu oricare dintre medicamentele mai jos menţionate:
-medicamente care induc enzimele hepatice, de exemplu anumite hipnotice şi medicamente antiepileptice (printre altele glutetimidă, fenobarbital, fenitoină, carbamazepină) şi rifampicină (utili-zată în tratamentul tuberculozei); acelaşi lucru este valabil şi pentru abuzul de alcool etilic;
-medicamente care conduc la încetinirea evacuării gastrice, de exemplu propantelină;
-colestiramină (răşină fixatoare de acizi biliari utilizată pentru a trata valorile mari ale colesterolului din sânge);
-metoclopramidă (utilizată în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale);
-domperidonă (utilizată în ameliorarea simptomelor de greaţă şi vărsături);
-medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (în principal acid acetilsalicilic);
-contraceptive orale;
-zidovudină (utilizată în tratamentul infecţiilor cu HIV);
-probenecid (utilizat în tratamentul gutei);
-warfarină sau derivaţi de cumarină (medicamente numite anticoagulante care sunt utilizate ca să vi se subţieze sângele);
-lamotrigină (utilizată în tratamentul epilepsiei);
-cloramfenicol (un antibiotic).
Dacă urmează să faceţi anumite investigaţii de laborator, spuneţi medicului că luaţi paracetamol.
Utilizarea Panadol 500 mg cu alimente şi băuturi
Se recomandă utilizarea medicamentului cu o cantitate suficientă de lichid (aproximativ 200 ml la adult dacă este posibil).
Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului.
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice me-dicament.
La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat în cursul sarcinii, însă administrarea se va face numai după evaluarea beneficiului terapeutic al mamei în raport cu riscul potenţial la făt.
Paracetamolul traversează placenta şi se excretă în laptele matern. Se recomandă prudenţă în administrarea paracetamolului în perioada de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Panadol 500 mg
Medicamentul conţine sodiu 427 mg pe comprimat efervescent. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
Medicamentul conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI PANADOL 500 mg
Utilizaţi întotdeauna Panadol 500 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să dis-cutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi, adolescenţi şi vârstnici
Doza recomandată este de 1-2 comprimate efervescente de 500 mg o dată; dacă este necesar, doza se repetă după un interval de cel puţin 4 ore.
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani
Doza zilnică recomandată de paracetamol este de aproximativ 60 mg/kg şi zi, divizată în 4 sau 6 prize, de exemplu aproximativ 15 mg/kg la fiecare 6 ore sau 10 mg/kg la intervale de cel puţin 4 ore.
Copii cu greutate corporală între 21 şi 25 kg (cu vârsta între 6 şi 10 ani): doza este de ½ comprimat efervescent o dată; dacă este necesar, doza se repetă după un interval de cel puţin 4 ore, fără a se depăşi 6 jumătăţi de comprimat efervescent pe zi.
Copii cu greutate corporală între 26 şi 40 kg (cu vârsta între 8 şi 12 ani): doza este de 1 comprimat efervescent o dată; dacă este necesar, doza se repetă după un interval de 6 ore, fără a se depăşi 4 comprimate efervescente pe zi.
Doze maxime recomandate
Copii cu greutate corporală sub 37 kg: doza totală de paracetamol nu trebuie să depăşească 80 mg/kg şi zi
Copii cu greutatea cuprinsă între 38 kg şi 50 kg: doza totală de paracetamol nu trebuie să depăşescă 3 g pe zi
Adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală peste 50 kg (cu vârsta mai mare de 15 ani): în general, nu este necesar să se depăşească doza de 3 g paracetamol (6 comprimate efervescente) pe zi. Totuşi, în cazul unor dureri mai intense, doza maximă poate fi crescută până la 4 g paracetamol (8 comprimate efervescente) pe zi.
Copii cu vârsta sub 6 ani
Se va administra paracetamol într-o concentraţie şi formă farmaceutică adecvată vârstei.
Modul şi frecvenţa administrării
Administrare orală.
Comprimatul efervescent se dizolvă complet într-un pahar cu apă.
Administrarea regulată evită fluctuaţiile intensităţii durerii sau febrei.
La copii, trebuie să existe un interval regulat între administrări, atât ziua cât şi noaptea, preferabil de 6 ore şi nu mai puţin de 4 ore.
La adulţi trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între administrări.
Este necesară reevaluarea tratamentului dacă: durerea tratată, îndeosebi cea articulară, persistă mai mult 5 zile; febra persistă mai mult de 3 zile şi simptomatologia se agravează; faringita severă persistă mai mult de 2 zile şi este însoţită sau urmată de febră, cefalee, erupţie cutanată tranzitorie, greaţă sau vărsături.
Grupe speciale de pacienţi
Insuficienţă renală
În caz de insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min) intervalul între două doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore. Doza maximă recomandată este de 3 g paracetamol (6 comprimate efervescente) pe zi.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Panadol 500 mg
Dacă aţi utilizat mai mult Panadol 500 mg decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Este important să-i spuneţi medicului, chiar dacă vă simţiţi bine. Dacă o persoană a luat prea mult paracetamol, există riscul de afectare hepatică gravă întârziată.
Dacă uitaţi să utilizaţi Panadol 500 mg
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoas-tră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Panadol 500 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pot să apară rar reacţii de hipersensibilitate (erupţie trecătoare pe piele, parestezie, mâncărime), trombocitopenie (în general asimptomatică, rar sângerări sau hematoame, scaune negre şi moi, sânge în urină şi fecale, pete roşii pe tegumente), agranulocitoză (faringită şi febră, neaşteptat), dermatită, afectare hepatică (îngalbenirea pielii sau a albului ochilor), colică renală (durere în spate puternică apărută brusc), insuficienţă renală (oligo-anurie).
La doze mari şi tratament prelungit, paracetamolul poate produce afectarea funcţiei renale până la insuficienţă renală cronică (nefropatie caracteristică analgezicelor), în special la persoane cu afectare renală preexistentă.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţiona-tă în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ PANADOL 500 mg
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Panadol 500 mg după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi far-macistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Ce conţine Panadol 500 mg
Substanţa activă este paracetamolul. Fiecare comprimat efervescent conţine paracetamol 500 mg.
Celelalte componente sunt: sorbitol, zaharină sodică, hidrogenocarbonat de sodiu, povidonă, laurilsulfat de sodiu, dimeticonă, acid citric anhidru, carbonat de sodiu anhidru.
Cum arată Panadol 500 mg şi conţinutul ambalajului
Comprimate plate, de culoare albă, cu o linie mediană pe una din feţe.
Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.
Mărimea ambalajelor
Cutie cu 2 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Cutie cu 6 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Cutie cu 12 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Cutie cu 24 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Cutie cu 30 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Cutie cu 50 folii din hârtie-PE-Al-PE a câte 2 comprimate efervescente
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare
GlaxoSmithKline Export Limited,
Brentford TW8 9GS, Marea Britanie
Producători
GlaxoSmithKline Dungarvan Limited
Knockbrac, Dungavan, Co. Waterford,
Irlanda
FAMAR S.A.
7, Antousa Av., 153 44 Antousa Attikis,
Grecia
Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2009

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00002415
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate Efervescente
Cantitate 12buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Panadol Soluble Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente, 12buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.