Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Proprietăţi:

POLI-OMEGA este un supliment alimentar ce conţine o combinaţie de acizi graşi esenţiali Omega-3 cu un rol deosebit de important în protecţia cardiovasculară, şi policosanol, un amestec de alcooli graşi extraşi din trestia de zahăr, cu efect demonstrat în reglarea nivelului de trigliceride în organism.

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză de deces în lume. O multitudine de factori sunt încriminaţi, dintre care, poate cei mai importanţi, sunt stresul şi alimentaţia.

Acizii graşi omega-3 sunt denumiţi esenţiali deoarece au un rol deosebit de important în dezvoltarea şi funcţionarea organismului, însă nu pot fi sintetizaţi în organism, ci trebuie aduşi prin alimentaţie. Acizii graşi omega-3 sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA). În organism, ALA este metabolizat în EPA şi DHA.

Nu numai acizii graşi omega-3 sunt vitali pentru organism, dar şi acizii graşi omega-6. Dieta normală trebuie să cuprindă ambele tipuri de acizi graşi omega pentru o dezvoltare armonioasă, însa raportul dintre cele două tipuri de acizi graşi esenţiali în alimentaţie este deosebit de important. Acidul arahidonic (principalul acid omega-6) este convertit la nivelul organismului în substanţe denumite prostaglandine (tromboxani, prostacicline, leucotriene) cu acţiune pro-inflamatorie, în timp ce EPA şi DHA (principalii acizi omega-3) sunt convertite în alte tipuri de prostaglandine cu acţiune anti-inflamatorie. Ultimele cercetări au arătat că sinteza în exces de substanţe pro-inflamatorii poate fi determinată de dezechilibrul între aportul de acizi graşi omega-6 şi omega-3.

Un argument important în favoarea teoriei de mai sus este acela că, deşi eschimoşii nu se hrănesc echilibrat, hrana lor fiind unilaterală şi prea grasă, sistemul lor circulator este de cele mai multe ori sănătos şi rezistent la eforturi. Explicaţia constă în faptul că o mare parte a nutriţiei lor constă din peşti care cresc în apă rece, care sunt deosebit de bogaţi în acizi graşi Omega 3. în contrast, dieta tipică pentru persoanele din ţările civilizate conţine un raport de până la 30:1 între acizii graşi omega-6 şi omega-3, cu mult peste raportul normal de 3-5:1 care ar trebui să existe. Cauzele acestui dezechilibru sunt: mâncărurile rafinate, folosirea uleiurilor vegetale (care nu conţin deloc sau conţin în cantităţi foarte mici omega-3) şi consumarea din ce în ce mai rar a peştelui sau a altor alimente bogate în omega-3.

Studii recente arată că acizii graşi omega-3 pot să scadă cantitatea de grăsimi din sânge (colesterol şi trigliceride), scad agregarea plachetară şi previn trombozele. reduc procesele inflamatorii cronice, menţin fluiditatea şi stabilizează membranele celulare (inclusiv ale celulei miocardice post-infarct, scăzând astfel riscul de aritmie), încetinesc rata de creştere a plăcii de aterom. Prin aceste efecte, acizii graşi omega-3 consumaţi constant previn sau reduc mortalitatea prin afecţiuni cardiovasculare. în plus, stimulează mielinizarea şi stabilizează membranele celulelor cerebrale cu efect pozitiv în schizofrenie şi afecţiuni bipolare, reduc riscul de obezitate şi îmbunătăţesc capacitatea organismului de a răspunde la insulina prin stimularea secreţiei de leptină (hormon secretat de celulele adipoase care reglează aportul de hrană, metabolismul şi greutatea).

Necesarul de acizi graşi omega-3 este de 500 mg (o capsulă pe zi) împreună cu o dietă variată pentru persoanele fără afecţiuni coronariene, 1 000 mg (2 capsule pe zi) pentru persoane cu afecţiune coronariană documentată, 2-4 g pentru scăderea trigliceridelor.

Policosanol este un extract natural obţinut din trestia de zahăr (fără a fi însă zahăr) cu un efect dovedit de reducere a LDL colesterolului (grăsimi cu efect nociv pentru organism) şi creştere a HDL colesterolului (grăsimi cu efect pozitiv pentru organism) cu rezultat în prevenirea aterosclerozei. Mecanismul precis de acţiune nu este încâ complet elucidat, însă se crede câ acţionează prin inhibarea sintezei de colesterol la nivel hepatic, printr-un mecanism diferit de cel al statinelor.

Studiile arată că la doze zilnice de 10-20 mg, reduce colesterolul total cu 17-21%, LDL colesterolul cu 21 -29% şi creşte HDL colesterolul cu 8-15%. în plus, este sigur în administrare.

De notat că Policosanolul este folosit în abundenţă în Cuba, iar ultimile studii situează aceasta ţară pe primul loc ca durata medie de viaţă, cu mult înaintea altor state care învestesc mult mai mulţi bani în sistemele lor de sănătate.

Fiecare capsulă de POLI-OMEGA conţine:

- Ulei de peşte ___________ 1000 mg

(30% acid eicosapentaenoic EPA şi 20% acid Docosahexaenoic DHA)

- Policosanol _______________ 5 mg 

şi excipienţi: dioxid de siliciu coloidal, ulei vegetal hidrogenat, gelatina, glicerina, sorbitol 70%, metil paraben, propil paraben, Ponceu 4R, dioxid de titan, apă purificată.

Indicaţii:

- Afecţiuni cardiovasculare;

- Boala coronariană (inclusiv infarct miocardic în antecedente)

- Ateroscleroză

- Hipercolesterolemie şi hiperlipidemie

- Obezitate

- Diabet tip II

- Procese inflamatorii cronice (artrita, lupus, etc), dureri articulare

- Tulburări psihice

Mod de administrare: 1 -2 capsule pe zi, seara sau conform recomandării medicului. Capsulele se înghit întregi, cu o cantitate suficientă de lichid.

Contraindicaţii şi precauţii:

În cazul în care luaţi medicamente din grupa anti-agregantentelor plachetare, vă rugăm să consultaţi medicul înainte de a lua POLI-OMEGA. Evitaţi acest produs dacă sunteţi alergic la peşte. Consultaţi medicul dacă suferiţi de insuficienţă cardiacă severă, boli hematologice, diabet sau dacă aţi făcut recent o intervenţie chirurgicală.

Femeile însărcinate sau care alăpteză trebuie să consulte medicul înainte de administrarea produsului.

Păstrare:

- A se păstra la temperaturi sub 25° C.

- A se feri de lumină şi umezeală.

- A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Atenţionări:

- A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

- Acest produs este un supliment alimentar şi nu poate înlocui un regim alimentar variat.

- A nu se consuma după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Perioada de valabilitate: 36 de luni de la data fabricaţiei.

Producător:

GELTEC PVT. LTD.

Deonar, Sion-Trombay  Road

Mumbai - 400 088, India

 

Specificatii

CodCAS N/A
Cod produs 00000007
Formă ambalare Cutie
Continut Capsule
Cantitate 30buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Poli-Omega Capsule, Capsule, 30buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.