Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe sa luaţi acest medicament.
-    Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
-    Acest medicament se eliberează fără prescripţie medicală numai pentru pacientele cu vårsta peste 18 ani. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
-    Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului
In acest prospect găsiţi:
1.  Ce este Postinor-2 şi pentru ce se utilizează
2.  Inainte să luaţi Postinor-2
3.  Cum să luaţi Postinor-2
4.  Reacţii adverse posibile
5.  Cum se păstrează Postinor-2
6.  Informaţii suplimentare
1. CE ESTE POSTINOR-2 Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Postinor-2 comprimate conţine o substanţă activă sintetică de tipul hormonului Iuţeai, levonorgestrel.
Postinor-2 previne in jur de 85% din sarcinile posibile, dacă primul comprimat este administrat în primele 72 de ore (3 zile) care urmează unui contact sexual neprotejat. Postinor-2 nu va preveni sarcina în orice situaţie, dar comprimatele sunt mult mai eficiente cu cåt sunt luate mai repede după contactul sexual neprotejat (primul comprimat este mai bine să fie administrat în prima zi, decåt să fie amånat pånă a treia zi). Al doilea comprimat trebuie luat la 12 ore (dar nu mai tårziu de 16 ore) după administrarea primului comprimat.
Postinor-2 acţionează prin:
-   împiedicarea ovarelor de a elibera ovule;
-   împiedicarea fertilizării cu spermă a ovulului deja eliberat;
-   împiedicarea ovulului fertilizat de a se implanta în peretele uterului. Postinor-2 împiedică sarcina înainte ca aceasta să se instaleze. Postinor-2 nu are efect dacă sunteţi deja însărcinată.
2.  ÎNAINTE SĂ LUAŢI POSTINOR-2
Vă rugăm să întrebaţi farmacistul înainte să luaţi acest medicament deoarece contracepţia de urgenţă poate fi nerecomandabilă în cazul dumneavoastră.
Dacă aveţi mai puţin de 16 ani, trebuie să vă adresaţi medicului sau cabinetului de planificare familială pentru a obţine informaţii despre contracepţia de urgenţă.
Puteţi folosi Postinor-2 în orice moment al ciclului menstrual, cu excepţia cazului în care ciclul întårzie. Dacă ciclul dumneavoastră întårzie, trebuie să spuneţi acest lucru doctorului.
Inainte de a lua acest medicament, medicul sau farmacistul poate verifica dacă nu sunteţi deja însărcinată, întrebåndu-vă despre dateleciclurilor menstruale sau data ultimului contact.
Nu luaţi Postinor-2
-   Dacă ştiţi că aveţi alergie la oricare dintre constituenţii acestui medicament.
Aveţi grijă deosebită cånd utilităţi Postinor-2
Trebuie să vă adresaţi medicului, pentru consiliere despre contracepţiade urgenţă dacă:
-   Aveţi o afecţiune a intestinului subţire (cum este boala lui Crohn), care să intervină în digestia alimentelor;
-   Suferiţi de afecţiuni grave ale ficatului;
Acest medicament nu vă oferă protecţie împotriva bolilor cu transmiteresexuală, numai prezervativul o poate face. In cazul în care aveţi suspiciuni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau cabinetului de planificare familială.
Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului dacă luaţi sai aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Trebuie să vă adresaţi medicului, pentru consiliere despre contracepţia de urgenţă dacă luaţi oricare dintre medicametele prezentate mai jos, deoarece aceste medicamente pot împiedica Postinor-2 să acţioneze normal:
-    barbiturice şi alte medicamente folosite în tratamentul epilepsiei (de exemplu, primidonă, fenitoină şi carbamazepină);
-    medicamente utilizate în tratamentul tuberculozei (de exemplu, rifampicină, rifabutină);
-    un tratament pentru infecţia cu HIV (de exemplu, ritonavir);
-    un medicament folosit pentru a trata infecţiile fungice (de exemplu, griseofulvină);
-    produse fitoterapeutice care conţin sunătoare (Hypericum perforatum);
-    un medicament numit numit ciclosporină (folosit pentru a susţine sistemul imunitar)
Sarcina şi alăptarea
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi deja însărcinată. Dacă aţi avut un contact sexual neprotejat cu mai mult de 72 de ore înainte, în cadrul aceluiaşi ciclu menstrual, este posibil să fiţi deja însărcinată şi tratamentul nu va fi eficient. Dacă ultimul ciclu a întårziat cu mai mult de 5 zile sau a fost neobişnuit de redus sau neobişnuit de abundent sau dacă suspectaţi că aţi putea fi însărcinată (stare de rău, vărsături, sensibilitate a sånului), trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru a afla dacă nu sunteţi deja însărcinată. Dacă rămåneţi însărcinată chiar şi după ce aţi luat acest medicament, este foarte important să vă adresaţi medicului dumneavostră. Nu există dovezi că Postinor-2 va dăuna copilului ce se dezvoltă în uterul dumneavostră, dar doctorul dumneavoastră poate va dori să verifice dacă acea sarcină este ectopică (copilul se dezvoltă în afara uterului). Această atenţionare este deosebit de importantă dacă aveţi o durere abdominală severă după ce aţi luat Postinor-2 sau dacă aţi mai avut anterior o sarcină extrauterină, intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau aţi avut boală inflamatorie pelvină.
Cantităţi foarte mici din substanţa activă a acestui medicament pot apărea în laptele matern. Aceste cantităţi nu sunt suficiente pentru a dăuna copilului,  însă pentru mai multă siguranţă, puteţi lua comprimatul imediat după ce alăptaţi. In acest fel, luaţi comprimatul cu mult înainte de următoarea masă, şi reduceţi cantitatea de substanţă activă pe care copilul dvs. ar putea să o preia din laptele matern.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conducevehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Postinor-2
Dacă medicul dumneavostră va atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SA LUAŢI POSTINOR-2
Luaţi un comprimat cåt mai curånd posibil (dar nu mai tårziu de 72 de ore) după ce aţi avut un contact sexual neprotejat. înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă, dacă este necesar. Nu amånaţi administrarea primului comprimat. Acesta acţionează cu atåt mai eficient, cu cåt este luat cåt mai repede după contactul sexual neprotejat. Este important să luaţi al doilea comprimat la 12 ore (si nu mai tårziu de 16 ore) după primul comprimat. Aceasta poate însemna că trebuie să vă programaţi alarma ceasului, pentru administrarea celui de-al doilea comprimat. Dacă nu sunteţi sigură despre programarea mo¬mentului pentru administrarea comprimatelor, adresafi-vă farmacistului pentru informaţii.
Cåt de des puteţi utiliza Postinor-2?
Trebuie să utilizaţi Postinor-2 doar în cazuri de urgenţă şi nu ca o metodă regulată de contracepţie. Dacă Postinor-2 este folosit mai mult decåt o singură dată într-un ciclu menstrual este foarte posibil să vă dereglaţi ciclul menstrual.
Postinor-2 nu este la fel de eficace precum metodele de contracepţie cu administrare regulată. Dacă dumneavoastră consideraţi că aveţi nevoie de cicluri repetate de contracepţie de urgenţă, ar trebui să luaţi în considerare metode de contracepţie pe termen lung.
Ce trebuie să faceţi dacă vă este rău (vărsături)
Dacă vă este rău (vărsături) în primele trei ore după administrarea primului comprimat, trebuie să luaţi imediat al doilea comprimat din cutie.Apoi, trebuie să contactaţi imediat farmacistul, medicul sau cabinetulde planificare familiala
4.   REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Postinor-2 poate avea efecte adverse.
-    Este posibil să vă simţiţi rău o scurtă perioadă de timp după ce aţi luat acest medicament.
-    Este posibil să vă fie chiar rău (să aveţi vărsături) după ce aţi luat acest medicament. Dacă vă este rău citiţi capitolul \'Ce trebuie să faceţi dacă vă simţiţi rău (vărsături).
-    Ciclul dvs. poate fi diferit. Cele mai multe femei au un ciclu normal la momentul obişnuit, dar unele pot avea menstruaţia mai tårziu sau mai devreme decåt momentul obişnuit. De asemenea, puteţi avea sångerări neregulate sau sångerări în picături pånă la următorul dvs. ciclu. Dacă ciclul dumneavostră întårzie cu mai mult de 5 zile sau este neobişnuit de redus sau neobişnuit de abundent, trebuie să vă adresaţi medicului, cåt mai curånd posibil.
-    Este posibil să aveţi sensibilităţi ale sånilor, dureri de cap, dureri abdominale (dureri de burtă), diaree, să vă simţiţi ameţită sau obosită după ce aţi luat acest medicament. Aceste simptome ar trebui să se amelioreze în decursul a cåteva zile.
Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavostră sau pe farmacist.
5.  CUM SE PĂSTREAZĂ POSTINOR-2
A nu se lăsa la îndemåna şi vederea copiilor. Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Dacă uitaţi sa luati Postinor-2
Trebuie să utilizaţi ambele comprimate din cutie (în modul descris mai sus), la un interval de timp nu mai mare de 16 ore (de preferat 1 2 ore) între administrarea comprimatelor.
Dacă aţi întårziat administrarea celui de al doilea comprimat mai multde 16 ore, luaţi comprimatul imediat ce vă amintiţi şi contactaţi cåtmai curånd farmacistul, medicul sau cabinetul de planificare familială.

 

Specificatii

CodCAS W10117001
Cod produs 00001544
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 2buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Postinor 0.75mg Comprimate, Comprimate, 2buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.