CATEGORII

Solaris Boabe De Hrisca, Boabe, 500gr

6.87
6,87 lei
- +
Disponibilitate:în stoc
Cod produs 00007482
Descriere

Solaris Fulgi De Hrisca Granovit, Fulgi, 350gr

Descriere:

Hrisca este o specie de plante din genul Fagopyrum, familia Polygonaceae , familie din care fac parte macrisul, rubarba (reventul), stevia creata.

Este o planta ierboasa cu o inaltime de 20 - 60 cm . Cu toate ca nu face parte din categoria cereale, semintele ei sunt asemanatoare cu cele de grau , folosindu-se sub forma macinata ca faina .

Planta provine din Asia , fiind raspandita în Europa de mongoli si turci .

Tara de origine : China

Actiune terapeutica : Datorita lipsei de gluten, poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus, sau cei cu boala celiaca (enteropatia glutenica) . 

Terciul de hrisca cu lapte are rol in combaterea diabetului , dar si in combaterea depresiei.

S-a constat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara , dar si un supliment "medical" pentru diabetici. Tot pentru diabetici, un amestec de hrisca cu iaurt (lasat peste noapte pentru fermentat) este extrem de eficace.

Prezenta unui tip de inositol (implicat in mecanismele secundare se reglare a sintezei de insulina) face ca hrisca sa fie studiata cu mult interes nu numai in cazul persoanelor cu diabet insulinodependent dar si a femeilor care manifesta Sindromul Ovarelor Polichistice.

Contraindicatii si precautii in consum : 

Sunt doua probleme legate de consumul de hrisca.

Prima problema este fotosensibilizarea acuta a pielii, datorata consumului de planta verde in cantitati mai mari, sau a sucului extras din planta verde. Boala este datorata compusului denumit fagopyrina, persoanele cu pielea mai alba avand in mod evident cel mai mult de suferit.

Apar pete rosii, care pot dura cateva zile, iar senzatiile de arsura, durere sunt persistente. Pielea devine dureroasa la atingere. Simptomele pot sa dispara in cateva zile.

A doua problema este cauzata de alergiile la hrisca. Ea insasi este un alergen fatal, in special pentru populatiile asiatice, cu predominanta in Japonia si Koreea, provocand soc anafilactic .

Mod de preparare : 

Semintele de hrisca sunt aromate si usor dulcegi. Ele pot fi consumate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina, de asemenea in numeroase combinatii. Japonezii consuma cu mare placere si planta verde, in special in primele stadii de dezvoltare. Sunt celebri taieteii japonezi soba, care constituie alaturi de orez un aliment de baza in arhipelagul nipon. De asemenea, Korea este un mare consumator de hrisca, din faina fiind obtinute nenumarate tipuri de taietei, supe si jeleuri.

Nu mai putin gustoase sunt galetele frantuzesti facute din "faina neagra - ble noire". In Rusia si Polonia hrisca este inclusa de asemenea in numeroase retete. Din faina de hrisca se poate face paine, se fac de asemenea prajituri si biscuiti .
Mierea obtinuta din florile de hrisca este bruna si extrem de parfumata .

Valori nutrititonale/100 g : 
Energie : 3,40kcal (14,25 kj) ; 
Proteine : 9.1g ;
Carbohidrati : 71.6g ;
Lipide : 1.7g ;
Fibre : 3.7g ;

Continut : 70-80% din masa fructelor de hrisca este reprezentata de amidon, in care 25% este amiloza si 75% amilopectina. Proteinele se afla intr-un raport de 18% (dintre care cele cu aport biologic deosebit sunt peste 90%), printre care se numara gluteina si globulina, si se evidentiaza concentratia deosebita de aminoacizi esentiali .

Cantitate : 500 gr.

Specificatii
Mai multe informatii
Formă ambalare Punga
Continut Boabe
Cantitate 500gr
Recenzii

Scrieti propria recenzie

Recenzie la: Solaris Boabe De Hrisca, Boabe, 500gr