Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

COMPOZIŢIE
Un comprimat conţine loratadină 10 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidalanhidru.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ
Alte antihistaminice de uz sistemic.
INDICAŢII TERAPEUTICE
Symphoral 10 mg este indicat ca trata­ment simptomatic în:
- rinite alergice sezoniere şi perene;
- urticarii şi alte dermatoze alergice
CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate la loratadină sau la oricare dintre excipienţii produsului. Copii mai mici de 1-2 ani (la această categorie de vârsta se recomandă alte forme farmaceutice).
PRECAUŢII
Loratadina este în general bine suportată, totuşi este necesară prudenţă în cazul tratamentului de lungă durată. Tratamentul trebuie întrerupt imediat dacă apar reacţii alergice sau alte reacţii adverse severe.
INTERACŢIUNI MEDICAMENTOASE
Asocierea cu cimetidină, ketoconazol, fluconazol, eritromicină sau fluoxetină poate creşte concentraţiile plasmatice ale loratadinei. Deşi nu s-au observat interacţiuni relevante din punct de ve­dere clinic, asocierea loratadinei cu medicamentele menţionate mai sus impune prudenţă.
Symphoral 10 mg nu potenţează efectele deprimante ale băuturilor al­coolice.
Administrarea medicamentului trebuie întreruptă cu cel puţin 2 zile înaintea efectuării de teste cutanate de hiper­sensibilitate, deoarece produsul poate modifica rezultatele acestora, prin acţiunea antihistaminică.
ATENŢIONĂRI SPECIALE
La pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală se recomandă prudenţă şi redu­cerea dozelor.
Copii
Pentru copiii cu vârste sub 12 ani se recomandă alte forme farmaceutice.
Sarcina şi alăptarea
Nu au fost demonstrate efecte teratogeneale loratadinei în studiile la şobolan şi iepure la doze de 96 mg/kg (de 75,respectiv 150 ori doza maximă zilnică recomandată la om calculată în mg/m2). Nu există studii adecvate la om. Pentru că studiile la animale privind efectele asupra reproducerii nu sunt întotdeauna predictive pentru efectele la om, loratadi­na nu va fi administrată în timpul sarcinii decât după evaluarea atentă a raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal. Loratadina şi metabolitul său descarbo-etoxiloratadina se excretă în laptele matern, realizând concentraţii egale cu cele plasmatice. În perioada alăptării, în funcţie de importanţa terapiei pentru mamă, se va întrerupe fie tratamentul cu loratadina, fie alăptarea.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Pacienţii trebuie avertizaţi ca loratadina poate produce reacţii adverse nervos-centrale care pot influenţa negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Adulţi şi adolescenţi (peste 12 ani):
Doza recomandată este de 10 mg loratadină (1 comprimat Symphoral 10 mg) administrat oral o dată pe zi, de preferinţă dimineaţa.
Pacienţi cu insuficienţă hepatică sau insuficienţă renală (clearence-ul creati- ninei <30 ml/mm): Doza recomandată este de 5 mg lorata­dină pe zi (1/2 comprimat Symphoral 10 mg] sau 10 mg (1 comprimat Symphoral 10 mg) o dată la 2 zile.
REACŢII ADVERSE
La dozele terapeutice, reacţiile ad­verse ale loratadinei raportate cu o frecvenţă de peste 2% în studii clinice la pacienţi cu rinită alergică au fost: cefalee, somnolenţă, fatigabilitate, xerostomie, rash şi tulburări gastro­intestinale (greaţă, gastrită, creşterea apetitului alimentar). Acestea sunt în general uşoare şi tranzitorii, cedând la întreruperea tratamentului, în perioada postmarketing au fost ra­portate spontan, foarte rar, următoarele reacţii adverse: alterarea funcţiei he­patice, alopecie, reacţii anafilactice, creşterea în volum a sânilor, eritem multi­form, edeme.
Frecvenţa reacţiilor adverse ale loratadi­nei la pacienţii cu urticarie este similară cu cea descrisă la pacienţii cu rinită alergică.
Spre deosebire de alte antihistaminice H,, loratadina produce extrem de rar ta­hicardie ventriculară; riscul aritmiilor este mai mare la pacienţii cu antecedente cardiace.
SUPRADOZAJ
În caz de supradozaj pot să apară ce­falee, somnolenţă şi tahicardie. La copii, supradozarea loratadinei poate determina simptome extrapiramidale şi tahicardie, în cazul ingestiei unei doze mari de loratadină, medicamentul trebuie evacuat din tractul gastrointestinal cât mai repede posibil. Tratamentul este simptomatic şi de susţinere. Nu există antidot specific. Loratadina nu poate fi eliminată prin hemodializă.
PĂSTRARE
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
AMBALAJ
Cutie cu un blister a 10 comprimate.
PRODUCĂTOR
Gedeon Richter România S.A.

 

Specificatii

CodCAS W08668001
Cod produs 00001539
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 10buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Symphoral 10mg Comprimate, Comprimate, 10buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.