Mai multe vizualizări

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Vă rugăm să citiţi acest prospect în întregime deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
- Dacă doriţi informaţii suplimentare sau sfaturi adresaţi- vă medicului dumneavoastră.
- Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 5 sau 7 zile de tratament adresaţi- vă medicului dumneavoastră.
Acest prospect conţine:
1. Ce este Vibrocil?
2. Pentru ce este utilizat Vibrocil?
3. Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Vibrocil?
4. Cum trebuie să utilizaţi Vibrocil?
5. Ce reacţii adverse poate să aibă Vibrocil?
6. Cum trebuie să păstraţi Vibrocil?
1. Ce este Vibrocil?
Vibrocil conţine, ca substanţe active, un decongestionant nazal (fenilefrină) şi un antihistaminic (maleat de dimentinden). Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei şi diminuarea secreţiei nazale.
100 ml picături nazale, soluţie sau spray nazal, soluţie conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea, conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, apă purificată.
100 g gel nazal conţin, ca substanţe active, 0,250 g fenilefrină şi 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea conţin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbi¬tol, clorură de benzalconiu, esenţă de lavandă deterpenată, hipromeloză, apă purificată.
Cum este ambalat Vibrocil?
Vibrocil picături nazale este ambalat într-o cutie cu un flacon din sticlă brună închis cu capac din PP ce conţine 15 ml picături nazale, soluţie şi o pipetă din PP cu partea superioară din elastomer clorobutilic.
Vibrocil spray nazal este ambalat într-o cutie cu un flacon pulverizator din PEJD prevăzut cu aplicator nazal şi închis cu capac din PE ce conţine 10 ml spray nazal, soluţie.
Vibrocil gel nazal este ambalat într-o cutie cu tub din Al prevăzut cu canulă nazală din PE şi închis cu capac din PE, ce conţine 12 g gel nazal.
2. Pentru ce este utilizat Vibrocil?
Vibrocil conţine un decongestionant nazal şi un antihistaminic. El determină ameliorarea rapidă şi durabilă a congestiei şi diminuarea secreţiei nazale prezente într-un număr mare de infecţii sau afecţiuni alergice ale căilor respiratorii superioare. Vibrocil nu interferă cu activitatea cililor nazali.
Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din răceală, rinită acută sau cronică, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana animalelor etc.), rinită vasomotorie şi sinuzită. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant în caz de otită. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizaţi Vibrocil înainte sau după efectuarea unei intervenţii chirurgicale nazale.
3. Ce trebuie să ştiţi înainte de a utiliza Vibrocil?
Nu luaţi Vibrocil:
- dacă sunteţi alergic la oricare dintre componenţii săi,
- dacă suferiţi de rinită atrofică (boală a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţia cronică a acesteia şi formarea de cruste),
- dacă utilizaţi sau aţi utilizat în ultimele 2 săptămâni medicamente ce conţin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al altor afecţiuni psihice). Dacă nu sunteţi sigur că medicamentul pe care-l utilizaţi conţine IMAO, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Vibrocil.
Ce precauţii trebuie să luaţi înainte de a utiliza Vibrocil?
Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil conţin clorură de benzalconiu, un excipient care poate determina apariţia unor reacţii alergice cutanate. De asemenea ele conţin şi sorbitoli care reprezintă o sursă de fructoză; de aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă acestuia înainte de a utiliza acest medicament.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi:
Nu este recomandată utilizarea Vibrocil perioada de sarcină şi alăptare.
Alte probleme medicale:
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o boală de inimă, tensiune arterială crescută, o boală a glandei tiroide sau glaucom. 
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi medica¬mente antidepresive sau medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (precum beta-blocantele).
Ce trebuie să ţineţi minte atunci când utilizaţi Vibrocil?
Nu utilizaţi Vibrocil in mod continuu mai mult de o săptămână. Dacă simptomele persistă, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu trebuie depăşită doza recomandată, mai ales în cazul copiilor şi vârstnicilor.
Vibrocil nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
4. Cum trebuie să utilizaţi Vibrocil?
Vibrocil picături nazale
Copii cu vârstă între 1-6 ani: doza recomandată este de 1-2 picături Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de 3-4 picături Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Vibrocil spray nazal
Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de 1-2 pufuri Vibrocil administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Vibrocil gel nazal
Copii cu vârstă peste 6 ani şi adulţi: doza recomandată este de o aplicare a gelului Vibrocilm fiecare nară de 3-4 ori pe zi; se recomandă efectuarea ultimei aplicări seara, înainte de culcare
Instrucţiuni pentru administrare
Vibrocil picături nazale
Suflaţi-vă nasul. Dacă staţi în şezut sau în picioare aplecaţi capul pe spate, iar dacă staţi întins pe pat, aplecaţi capul pe spate la marginea patului. Administraţi picăturiie în fiecare nară şi după aceasta ţineţi capul în aceeaşi poziţie puţin timp pentru a permite dispersarea medicamentului. In cazul în care alăptaţi copilul după vârsta de 1 an, administrarea picăturilor trebuie făcută înainte de alăptare, pentru facilitarea acesteia.
Vibrocil spray nazal
Pentru a produce o pulverizare fină, flaconul pulverizator trebuie ţinut în poziţie verticală cu aplicatorul nazal în sus. Suflaţi-vă nasul. Ţineţi capul în poziţie normală şi introduceţi în nară aplicatorul nazal şi apoi strângeţi o dată, scurt, flaconul pulverizator, după care scoateţi-l din nară înainte de a elibera presiunea. în timpul pulverizării, trebuie să inspiraţi pentru a asigura o distribuţie optimă a medicamentului.
Vibrocil gel nazal
Suflaţi-vă nasul. Aplicaţi o cantitate mică de gel în fiecare nară, cât mai adânc posibil; se recomandă ca ultima apli¬care să fie făcută cu puţin timp înainte de culcare.
Ce trebuie să faceţi în cazul administrării unei doze prea mari de Vibrocil?
În caz de ingestie accidentală, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului
5. Ce reacţii adverse poate să aibă Vibrocil
Pe lângă efectele lor terapeutice, medicamentele pot cauza unele reacţii adverse. Vibrocil este, de obicei, bine tolerat. Totuşi pot să apară manifestări rare şi trecătoare de senzaţie de arsură locală uşoară sau de uscăciune a nasului.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionat în acest prospect, despre care credeţi că a putut apare datorită utilizării Vibrocil.
6. Cum trebuie să păstraţi Vibrocil?
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Vibrocil este produs de către:
Novartis Consumer Health GmbH, Germania
Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă este:
Novartis Consumer Health GmbH Zielstattstrasse 40,81379 München, Germania
Data ultimei verificări a prospectului
Decembrie 2005

Specificatii

CodCAS W02153002
Cod produs 00001638
Formă ambalare Flacon
Continut Solutie
Cantitate 15ml

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Vibrocil Picaturi Nazale, Solutie, 15ml

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.