Mai multe vizualizări

Zinkit Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente,20buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Compoziţie
1 comprimat efervescent conţine: 44 mg sulfat de zinc 7 H2O, echivalent la 10 mg zinc (DZR: 22%); 0.15 mmol zinc sau 0.30 mval zinc
Alte ingrediente: ciclamat de sodiu, arome, zaharină.
Mod de prezentare şi conţinut
Ambalaj original cu 2 tuburi a câte 10 comprimate efervescente.
Recomandări
Se utilizează pentru suplimentarea cu zinc, care nu poate fi corectată prin aport alimentar. Zinkit 10, comprimate efervescente este recomandat copiilor şi adulţilor.
Contraindicaţii
Este contraindicat în cazul existenţei unor reacţii între anticorpii şi antigenele proprii ale organismului (aşa numitele procese autoimune, în special encefalitele autoimune), insuficienţă renală acută, leziuni severe ale parenchimului renal.
A nu se depăşi dozele recomandate.
Acest supliment alimentar nu înlocuieşte un regim alimentar variat.
Ce trebuie să aveţi în vedere în caz de sarcină şi alăptare?
Nu sunt necesare nici un fel de măsuri speciale de precauţie.
Ce trebuie avut în vedere în cazul participării la trafic sau în cazul lucrului cu maşini industriale sau în condiţii periculoase
Nu există nici un fel de indicaţii în aceste cazuri.
Interacţiuni medicamentoase
Ce fel de preparate medicamentoase influenţează efectul Zinkit 10, comprimate efervescente?
Interacţiunile zincului cu fierul şi cuprul sunt cunoscute, ele manifestându-se în cazul unor terapii de durată cu doze de 135 mg zinc/zi sau chiar mai mari. în cazul administrării concomitente de zinc şi săruri de fier, absorbţia zincului poate fi redusă. Administrarea substanţelor chelatoare, cum sunt D-penicilamina, acid dimercaptopropan sulfonic (DMPS) sau EDTA, pot scădea resorbţia zincului, respectiv pot creşte excreţia acestuia.
Efectul căror medicamente este influenţat de Zinkit 10 comprimate efervescente?
Zincul poate influenţa disponibilitatea cuprului.
Mod de administrare şi durata tratamentului
Următoarele recomandări sunt valabile în cazul în care nu există alte indicaţii din partea medicului. Vă rugăm să respectaţi aceste recomandări de utilizare pentru a obţine efectul dorit al Zinkit 10, comprimate efervescente.
În ce cantitate şi la ce intervale trebuie administrat Zinkit 10, comprimate efervescente?
Pentru suplimentarea cu zinc se va administra de 1-2 ori pe zi câte 1 comprimat efervescent Zinkit 10 comprimate efervescente dizolvat într-un pahar cu apă (echivalentul a 10-20 mg zinc).
În ce mod şi când se va administra Zinkit 10, comprimate efervescente?
Zinkit 10, comprimate efervescente se va administra înainte de masă, păstrându-se un interval de timp apreciabil înaintea mesei. Preparatul se va administra cu o cantitate de lichid. 
Care este durata tratamentului cu Zinkit 10, comprimate efervescente?
Durata tratamentului depinde de rezultatul terapeutic.
Supradozare şi alte greşeli în administrare
Ce este de făcut când Zinkit 10, comprimate efervescente este administrat în cantităţi prea mari (supradozare intenţionată sau involuntară)?
Supradozarea poate produce gust metalic, cefalee, oboseală, greţuri şi vărsături. În caz de supradozare trebuie asigurată evacuarea rapidă a stomacului. În acest scop este indicată administrarea unor cantităţi considerabile de lapte, în cazul în care simptomele nu dispar, vă rugăm să vă adresaţi medicului.
Ce trebuie să aveţi în vedere dacă aţi utilizat o doză prea mică de Zinkit 10, comprimate efervescente sau aţi uitat o administrare?
Administrarea va fi continuată conform indicaţiilor de dozare.
Ce trebuie să aveţi în vedere dacă întrerupeţi tratamentul sau îl terminaţi înainte de termen?
În cazul întreruperii sau opririi înainte de termen a tratamentului, nu sunt prevăzute măsuri deosebite.
Efecte adverse
Ce fel de efecte adverse pot apărea în cazul administrării Zinkit 10, comprimate efervescente?
În cazul respectării indicaţiilor de administrare nu sunt posibile efecte adverse. În cazul în care apar efecte adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm sa informaţi medicul Dumneavoastră sau farmacistul.
Termen de valabilitate
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.
Păstrare
Tuburile trebuie închise ermetic şi păstrate la loc uscat ferit de umiditate.
Se comercializează în farmacii.
Informații pentru pacienți
Zincul este un oligoelement important, care trebuie suplimentat (prin aport exogen) pentru că nu poate fi sintetizat în organism. El intră în compoziţia multor enzime participând la numeroase etape importante ale metabolismului. Datorită faptului că efectele sale sunt complexe şi variate, deficitul de zinc se manifestă într-o mulţime de forme. Un deficit de zinc poate induce creşterea susceptibilităţii la infecţii, deoarece zincul are un rol important în funcţionarea sistemului imunitar. Alte manifestări ale unui deficit de zinc pot fi reprezentate de tulburări de creştere, scăderea acuităţii vizuale nocturne, scăderea capacităţii de efort, căderea părului şi tulburări de concentrare.
Deficitul de zinc poate fi cauzat de un aport insuficient sau de o alimentaţie incorectă, un exemplu în acest sens fiind dietele din curele de slăbire neraţionale. Manifestările unui deficit de zinc pot fi produse printr-o afectare a absorbţiei (ex. bolile intestinale), sau printr-o creştere a excreţiei acestuia (ex. alcoolism, purgative sau alte medicamente).
Anumite categorii de persoane cum sunt gravidele, mamele care alăptează, adolescenţii, sportivii şi vegetarienii convinşi, prezintă un necesar crescut de zinc, un aport necorespunzător determinând instalarea unei stări carenţiale.
Producător
Wörwag Pharma GmbH & Co. KG 71034 Böblingen Calwer Str. 7 Germania
Notificare Ministerul Sănătăţii Nr.: 986/5.10.2007

Specificatii

CodCAS Nu
Cod produs 00001328
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate Efervescente
Cantitate 20buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Zinkit Comprimate Efervescente, Comprimate Efervescente,20buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.