Mai multe vizualizări

Antinevralgic P Comprimate, Comprimate, 20buc

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

Antinevralgic P Comprimate, Comprimate, 20buc

COMPOZIŢIE:

Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 150 mg, cafeină anhidră 20 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, polividonă K 29/32, amidonglicolat de sodiu, acid stearic, amidon de porumb, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ

Alte analgezice şi antipiretice, acid salicilic şi derivaţi, combinaţii.

INDICAŢII TERAPEUTICE:

Tratamentul simptomatic în dureri de intensitate medie cu diferite localizări (cefalee, migrene, nevralgii, dentalgii, mialgii, artralgii, dureri postoperatorii).
Stări febrile. Dismenoree.

CONTRAINDICAŢII:

Hipersensibilitate la oricare dintre excipienţii produsului.
Insuficienţă hepatocelulară. Insuficienţă renală severă. Ulcer gastro-duodenal activ, hemoragie digestivă, afecţiuni hemoragice sau cu risc hemoragic

Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază

Copii cu vårsta sub 15 ani.

Sarcină şi alăptare.

Insuficienţă cardiacă severă.

PRECAUŢII:

Este necesară prudenţă la pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale, chiar minore (de exemplu, extracţii dentare), deoarece acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persistă cateva zile, existånd risc de accidente hemoragice.

Pentru a reduce intensitatea simptomelor gastro-intestinale, Antinevralgic P se poate administra dupa mese.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

INTERACŢIUNI:
Asocierea cu alte antiinflamatoare nesteroidiene prezinta risc nefrotoxic şi hemoragic crescut.

Asocierea cu anticoagulantele orale creşte riscul accidentelor hemoragice.

În cazul asocierii cu sulfamidele antidiabetice creşte efectul acestora cu posibilitatea apariţiei accidentelor hipoglicemice.

Efectul antihipertensiv al beta-blocantelor sau al diureticelor poate fi scăzut.

De asemenea, a fost semnalată creşterea toxicităţii litiului şi a metotrexatului în cazul administrării concomitente.

Asocierea cu medicamente uricozurice este urmată de scăderea activităţii acestora.

Se va evita administrarea concomitentă cu glucocorticoizi, datorită riscului crescut de reacţii adverse, în special la nivel gastro-intestinal.

Asocierea cu medicamente inductoare enzimatic (fenobarbital şi alte antiepileptice, rifampicina, etc) creşte hepatotoxicitatea.

Abuzul de băuturi alcoolice măreşte, de asemenea, riscul accidentelor hepatotoxice.

Prin conţinutul in paracetamol, poate modifica rezultatele dozării acidului uric şi a glicemiei.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:

La pacienţii cu astm bronşic şi alte afecţiuni alergice respiratorii, ca şi la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatorii nesteroidiene pot fi declanşate crize de astm bronsic şi alte reacţii alergice de tip anafilactic.

Se recomandă precauţie în caz de antecedente de ulcer sau hemoragii digestive, în insuficienţa renală şi hepatică forme uşoare sau moderate.

În caz de insuficienţă renală se recomandă administrarea dozelor la interval de 8 ore.

În timpul tratamentului cu Antinevralgic P trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice

Nu se recomandă administrarea Antinevralgic P înainte de culcare.

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară pånă la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem.

Medicamente precum Antinevralgic P se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Deoarece conţine lactoză, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Copii

Se recomandă precauţie în cazul administrării la copii şi adolescenţi cu gripă, viroze respiratorii sau varicelă (datorită posibilităţii apariţiei sindromului Reye).
Se recomandă evitarea administrării Antinevralgic P la copii sau adolescenţi cu boli febrile acute, påna la precizarea diagnosticului.

Vårstnici
Vezi pct. “Doze şi mod de administrare”.

Sarcina şi alăptarea

Nu se recomandă administrarea Antinevralgic P în timpul sarcinii şi alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Antinevralgic P poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi şi copii cu varsta peste 15 ani: doza recomandată este de 1-2 comprimate Antinevralgic P, de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fără a depaşi 7 comprimate Antinevralgic P pe zi.
Vårstnici: doza recomadată este de 1-2 comprimate Antinevralgic P, de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fără a depaşi 5 comprimate Antinevralgic P pe zi.
Antinevralgic P nu trebuie utilizat în doze mari sau timp îndelungat fără recomandarea medicului.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială şi insuficienţa cardiacă.
Medicamente precum Antinevralgic P se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
Antinevralgic P este un medicament relativ bine suportat în tratamente de scurtă durată. Utilizarea îndelungată creşte riscul apariţiei reacţiilor adverse.

Legate de acid acetilsalicilic
Gastro-intestinale: greaţă, vărsături, hemoragii digestive acute grave sau oculte şi ulceraţii gastro-intestinale (în cazul administrarii orale timp indelungat).
Hematologice: epistaxis, gingivoragii, risc crescut de hemoragii intra- şi post-operatorii.
Hepatice: hepatotoxicitate; cresterea valorilor transaminazelor si fosfatazei alcaline.
Reacţii alergice: de tip anafilactic, manifestate prin erupţii cutanate, mai ales urticarie, edem angioneurotic, crize de astm bronşic.
Neuropsihice: administrarea în doze mari provoacă cefalee, ameţeli, tinitus, somnolenţă sau excitaţie, confuzie.
Renale: tratamentul prelungit poate determina nefrită interstiţială şi necroză papilară.
Legate de paracetamol
S-au raportat cazuri rare de reacţii alergice, manifestate prin erupţii cutanate cu eritem sau urticarie, care au necesitat întreruperea tratamentului.
Tratamentul prelungit cu doze mari poate determina nefrita interstiţială şi necroză papilară.
S-au raportat, în mod excepţional, cazuri de trombocitopenie.
Legate de cafeină
La doze mari pot să apară insomnie, nelinişte, palpitaţii şi disconfort epigastric.

SUPRADOZAJ
Simptome datorate acidului acetilsalicilic: tulburări gastro-intestinale (greaţă, vărsături, epigastralgii, diaree), transpiraţii, tinitus, scăderea reversibilă a acuităţii auditive, cefalee, ameţeli, tremor al extremităţilor, tulburări de vedere. Dozele foarte mari pot provoca acidoză respiratorie şi metabolică.
Simptome datorate paracetamolului: vărsături, hemoragii digestive; supradozajul cronic provoacă hepatotoxicitate (citoliză hepatică cu icter, fenomene de encefalopatie hepatică, comă), necroză tubulară renală, cu evoluţie posibilă spre insuficienţa renală.
Simptome datorate cafeinei: dureri abdominale sau epigastrice, greaţa, vărsături, iritabilitate, nervozitate, tremor fin al extremitaţilor, insomnie, confuzie, tremor, fosfene, tinitus, creşterea diurezei.
Tratament: provocarea vărsăturii sau lavaj gastric, administrarea de cărbune activat; de asemenea, utilizarea cåt mai precoce a antidotului specific in intoxicatia cu paracetamol: N-acetilcisteină i.v. sau metionină, asociat cu tratamentul de susţinere al funcţiilor vitale, administrat în clinici specializate.

PĂSTRARE
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemåna şi vederea copiilor.

AMBALAJ
Cutie cu 2 blistere din PVC / Al a cåte 10 comprimate.

PRODUCĂTOR
S.C. ZENTIVA S.A., Romånia
B-dul Theodor Pallady nr. 50
Sector 3, 032266 Bucuresti, Romånia

DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ
S.C. ZENTIVA S.A.
B-dul Theodor Pallady nr. 50
Sector 3, 032266 Bucureti, Romånia

Specificatii

CodCAS W42788001
Cod produs 00002158
Formă ambalare Cutie
Continut Comprimate
Cantitate 20buc

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Antinevralgic P Comprimate, Comprimate, 20buc

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.