Mai multe vizualizări

Bioflu Sirop Expectorant, Solutie, 100ml

In stoc

8,63 lei

TRANSPORT GRATUIT

pentru toate comenzile peste 250 lei

CONSILIERE PROFESIONALA

suport telefonic

SIGURANTA RETURULUI

banii inapoi garantat

Descriere

1. Ce este Bioflu sirop si pentru ce se utilizează 
Bioflu sirop este o combinaţie de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive şi febrei asociate tulburărilor tractului respirator (de exemplu sinuzite, rinite, faringite, bronşite).
2.înainte să utilizaţi Bioflu sirop 
Nu utilizaţi Bioflu sirop
- dacă copilul dumneavoastră este alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrină, bromhidrat de
dextrornetorfan anhidru sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu sirop;
- dacă copilul dumneavoastră are hipertensiune arterială severă sau necontrolată prin tratament sau tulburări de ritm cardiac;
- dacă copilul dumneavoastră a avut în trecut un accident vascular cerebral;
- dacă copilul dumneavoastră are astm bronşic şi tuşeşte;
- dacă copilul dumneavoastră are insuficienţă respiratorie;
- dacă copilul dumneavoastră are insuficienţă hepatocelulară;
- dacă copilul dumneavoastră are insuficienţă renală severă;
- dacă copilul dumneavoastră are diabet zaharat;
- dacă copilul dumneavoastră are hipertiroidie;
- dacă copilul dumneavoastră are glaucom cu unghi închis;
- dacă copilul dumneavoastră are sau a avut epilepsie sau convulsii;
- dacă copilul dumneavoastră are deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază.
Aveţi grijă deosebită cånd utilizaţi Bioflu sirop 
Tuşea productivă (cu expectoraţie) este o componentă fundamentala a mecanismului de apărare bronhopulmonara si de aceea nu trebuie suprimată. Nu se recomandă asocierea unui expectorant sau mucolitic (medicamente care sunt destinate uşurării expectora ţi ei) cu un antitusiv (medicament care opreşte tuşea). Bioflu sirop calmează tuşea uscată (fără expectoraţie). Dacă copilul dumneavoastră are tuse productivă (cu expectoraţie) sau dacă tuşea acestuia nu este ameliorată după 5 zile de utilizare a acestui medicament, vă rugăm să vă adresaţi medicului pentru reevaluare.
Datorită pseudoefedrinei din compoziţia sa, Bioflu sirop trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii care suferă de hipertensiune arterială uşoară sau moderata. Similar altor medicamente din aceeaşi categorie, pseudoefedrina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni ale inimii, tensiune intraoculară crescută (glaucorn) sau cu ngustare la nivelul pasajului dintre stomac şi intestin (obstrucţie piloroduodenală).
Administrarea trebuie făcută cu precauţie în cazul afectării renale uşoare sau moderate (în special în cazul asocierii cu ni cardiovasculare).
Este necesara prudenta in cazul pacienţilor trataţi simultan cu antidepresive triciclice^ unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) şi medicamente cu efecte supresive asupra activităţii SNC.
Se impun precauţii în caz de afecţiuni hepatice, incluzånd hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii).
în cazul în care simptomele nu se remit după administrarea de doze uzuale, nu se creşte doza, ci se recomandă reevaluarea situaţiei clinice. Nu se administrează mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Administrarea de bromhidrat de dextrornetorfan cu depresoare ale activităţii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice HI sedative, clonidină şi compuşi înrudiţi, neuroleptice, anxiolitice şi hipnotice (altele decåt benzodiazepinele) conduc la potenţarea efectului deprimant nervos central.
De asemenea, alcoolul etilic potenţează efectul sedativ al antitusivelor centrale; în timpul tratamentului cu dextro met orfan se recomandă evitarea medicamentelor care conţin alcool etilic. 
Pentru a evita supradozajul, nu seva asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.
Medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.
Absorbţia paracetamolului este accelerată de metoclopramidă şi domperidonă.
Colestirarnina reduce absorbţia paracetamolului, dacă se administrează în prima oră de la ingestia de paracetamol.
Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidona reduce efectul paracetamolului.
Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. In cazul administrării unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămåna, este necesara monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional.
Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflarnatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.
Datorită conţinutului în paracetamol, pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice aîe bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică şi apar în special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi.
Datorită pseudoefedrinei, Bioflu sirop poate creşte efectele simpatomimeticelor, de exemplu decongestionante.
Clorhidratul de pseudoefedrină poate suprima parţial acţiunea hipotensivă a medicamentelor care interfera cu acţiunea simpatomimetică: guanetidină, metildopa, blocante alfa şi beta adrenergice.
Pseudoefedrină poate creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii care primesc glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice.
Administrarea concomitentă a Bioflu sirop cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie sau poate potenţa manifestările activităţii
anticolinergice (pericol de apariţie a ocluziilor intestinale, retenţie urinară, glaucom). Dacă este necesară utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomanda reducerea dozei de antidepresive şi monitorizarea atentă a stării clinice a
pacientului.
Administrarea concomitentă a Bioflu sirop cu fluoxetină poate duce la potenţarea reacţiilor adverse ale dextrornetorfanului (ameţeli, hiperreactivitate) şi/sau a manifestărilor potenţiale ale toxicităţii (greaţă, vomă, înceţoşarea vederii, halucinaţii vizuale şi auditive).

Utilizarea Bioflu sirop cu alimente şi băuturi
Se va evita consumul de ceai negru şi băuturi energizante.
Sarcina şi alăptarea
Nu este cazul avånd în vedere faptul că Bioflu sirop este indicat pentru copiii cu vårsta între 6 şi 12 ani.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Bioflu sirop este recomandat pentru copii pånă la vårsta de 12 ani. Aceştia trebuie supravegheaţi pe durata tratamentului cu Bioflu sirop dacă merg cu bicicleta, rolele sau desfăşoară alte activităţi care necesită atenţie deosebită.
Informaţii importante privind unele componente ale Bioflu sirop
Acest medicament conţine galben amurg FCF (E110) care poate Acest medicament conţine potasiu 0,0497 rnrnol/5 ml. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu funcţie renală diminuată sau la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de potasiu.
Acest medicament conţine sodiu 0,12 mmol/5 ml. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.Acest medicament conţine zahăr 1,75 g/5 ml. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele
categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza.

3. Cum să utilizaţi Bioflu sirop
Copii cu vårsta între 6 şi 12 ani: 10 ml la fiecare 6 ore (nu se va depăşi doza totală de 40 mlîn 24 ore).
Nu se recomandă utilizarea Bioflu sirop la copiii cu vårsta mai mică de 6 ani.
Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (maxim 5 zile).

Dacă copilul dumneavoastră utilizează mai mult decåt trebuie din Bioflu sirop
Pot apărea următoarele manifestări clinice: tremor, nelinişte, insomnie, ritm rapid al bătăilor inimii, creşterea sau scăderea marcată a tensiunii arteriale, paloare, dilatarea pupilelor, imposibilitatea de a urina, dureri abdominale. După doze foarte mari pot să apară afectări severe ale ficatului, rinichilor sau altor organe.
Dacă un copil a luat din greşeală mai mult decåt trebuie Bioflu sirop, adresaţi-vă de urgenţă medicului sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi Bioflu sirop
Nu daţi copilului dumneavoastră o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Copilul dumneavoastră trebuie să ia următoarea doză de Bioflu sirop la ora la care era programată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Za toate medicamentele, Bioflu sirop poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar mai mult de 1 din 100): ameţeli, stare de confuzie; anxietate, nelinişte; palpitaţii, accelerarea ritmului bătăilor inimii 'tahicardie); tremor; somnolenţă; greaţă, vărsături; creşterea sau scăderea tensiunii arteriale.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar mai mult de 1 din 1000): diaree, dureri abdominale; imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinară, totală sau parţială (retenţie urinară); respiraţie dificilă;dureri de cap.
Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar mai mult de 1 din 10000): erupţii trecătoare pe piele; sensibilitate crescută faţă de acţiunea radiaţiilor luminoase şi ultraviolete (fotosensibilizare); necroză tubulară acută cu
insuficienţă renală acută (afectarea rinichilor).
Reacţii adverse foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi): modificări ale numărului de celule din sånge, cum sunt scăderea plachetelor din sånge (trom bocit op enie), scăderea celulelor albe din sånge (leucopenie, neutropenie) care poate deveni severă (agranulocitoză) sau scăderea celulelor roşii, albe şi plachetelor din sånge prin diminuarea formării la nivelul măduvei hematogene sau prin distrugere periferică excesivă (pancitopenie).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, va rugam sa-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C,în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

6. Informaţii suplimentare Ce conţine Bioflu sirop
- Substanţele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrină şi bromhidrat de dextro met orfan sub formă de bromhidrat de dextrornetorfan anhidru. 5 ml sirop conţin paracetamol 160 mg, bromhidrat de dextro met orfan anhidru 7,5 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 15 mg.
- Celelalte componente sunt: polietilenglicol 400, glicerol, povidonă K30, zahăr, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, acesulfam de potasiu, aromă de portocale, aromă de cireşe, galben amurg FCF (E 110), apă purificată.
Cum arată Bioflu sirop si conţinutul ambalajului
Bioflu sirop se prezintă sub formă de lichid siropos, limpede, de culoare portocalie şi cu gust dulce amărui.

Ambalare: 
Cutie cu un flacon din sticlă a 100 ml sirop prevăzută cu măsură dozatoare gradată de la 2,5 la 20 ml.

Specificatii

CodCAS W53705001
Cod produs 00004300
Formă ambalare Cutie
Continut Sirop
Cantitate 100ml

Recenzii

Scrieţi propria recenzie

You're reviewing: Bioflu Sirop Expectorant, Solutie, 100ml

Tag-uri

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.